Στα 3,5 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα – Ξεπέρασε τις προβλέψεις

Στα 3,5 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα - Ξεπέρασε τις προβλέψεις
Σταϊκούρας: Θα πετύχουμε τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος στο τέλος του έτους – Πρόβλεψη για μείωση κατά 1 δισ. ευρώ των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τους ιδιώτες έως το τέλος του 2014

Σίγουρος ότι στο τέλος του 2014 θα επιτευχθεί ο στόχος του 1,5% του ΑΕΠ για το πρωτογενές πλεόνασμα εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανακοινώνοντας τα μηνιαία στοιχεία της Γενικής Κυβέρνησης για το δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα στο 10μηνο το πρωτογενές πλεόνασμα της Γενικής Κυβέρνησης διαμορφώθηκε στα 3,5 δισ. ευρώ ή 1,9% του ΑΕΠ, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 1,4 δισ. ευρώ ή 0,8% του ΑΕΠ την αντίστοιχη περίοδο του 2013.

«Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν ότι, με τις πρωτόγνωρες θυσίες νοικοκυριών και επιχειρήσεων, θα επιτευχθεί ο στόχος για το πρωτογενές αποτέλεσμα της Γενικής Κυβέρνησης στο τέλος της χρονιάς, ύψους 1,5% του ΑΕΠ, όπως αποτυπώνεται και στον Προϋπολογισμό του 2015 που συζητάμε αυτές τις ημέρες στη Βουλή» συμπλήρωσε ο κ. Σταϊκούρας.

Παράλληλα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «αυτό γίνεται χωρίς να αυξάνονται οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα» ανακοινώνοντας ότι μέχρι το τέλος του 2014 οι οφειλές προς ιδιώτες θα έχουν μειωθεί κατά περίπου 1 δισ. ευρώ

«Συνεπώς, η χώρα επιτυγχάνει, και εφέτος, τους δημοσιονομικούς της στόχους.
Επιβεβαιώνεται έτσι ότι, τα τελευταία 3 χρόνια, οι Κρατικοί Προϋπολογισμοί, εκ του αποτελέσματος, χαρακτηρίζονται από ρεαλισμό στις προβλέψεις τους, ειλικρίνεια στην κατάρτισή τους, και αξιοπιστία στην υλοποίησή τους.» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο κ. Σταϊκούρας.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...