Στην Ολομέλεια την Πέμπτη η πρόταση της Ν.Δ. για προανακριτική κατά Κουρουμπλή, Ξανθού, Πολάκη

bb

Στην Ολομέλεια την Πέμπτη η πρόταση της Ν.Δ. για προανακριτική κατά Κουρουμπλή, Ξανθού, Πολάκη

Στην Ολομέλεια της Βουλής έρχεται την Πέμπτη η πρόταση της Ν.Δ. για τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τυχόν ευθύνες για το αδίκημα της απιστίας των διατελεσάντων υπουργών Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξανθού και του αναπληρωτή Παύλου Πολάκη, με βάση τη δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή σχετικώς με την τιμολόγηση των φαρμάκων.

Στη συνεδρίαση, η οποία θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι και εκτιμάται πως θα ολοκληρωθεί στις 10.30 το βράδυ, αναμένεται να τοποθετηθούν και οι πολιτικοί αρχηγοί.

Σύμφωνα με την απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων, η συνεδρίαση θα αρχίσει με τις ομιλίες των οκτώ εισηγητών των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων, ενώ θα τοποθετηθεί ένας από τους ανεξάρτητους βουλευτές.

Στη συνέχεια θα δοθεί ο λόγος στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων και ενδιαμέσως μπορούν, όποτε οι ίδιοι το επιθυμούν, να πάρουν τον λόγο οι τρεις αναφερόμενοι στην πρόταση της Ν.Δ.

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης, θα διεξαχθεί η μυστική ψηφοφορία με τρεις κάλπες.

Για τη συγκρότηση της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, πρέπει να συγκεντρωθούν 151 θετικές ψήφοι.

Στην πρότασή της, η οποία κατατέθηκε στις 27 Φεβρουαρίου, η Ν.Δ. ανέφερε ότι «όπως προκύπτει από τη δικογραφία που διαβιβάστηκε στην Βουλή στις 5 Φεβρουαρίου 2018 από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μεταξύ των θεμάτων που πρέπει να διερευνηθούν είναι και η μη τιμολόγηση φαρμάκων, που είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της ετήσιας φαρμακευτικής δαπάνης για το έτος 2015 από τον κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή τον οποίο η Εισαγγελέας φωτογραφίζει μεν, αλλά παραδόξως δεν κατονομάζει στη γνωστή δικογραφία».

Επιπλέον, στη Βουλή διαβιβάστηκε και το – με αριθμό πρωτοκόλλου 980/30.03.2017 – έγγραφο που συσχετίσθηκε με την διερευνώμενη δικογραφία και, όπως ανέφερε η Ν.Δ. «αφορά σε συγκεκριμένη καταγγελία αναφορικά με την τιμολόγηση φαρμάκων που έλαβε χώρα τον Δεκέμβριο του 2016 με Υπουργό Υγείας τον κ. Ανδρέα Ξανθό και αναπληρωτή τον κ. Παύλο Πολάκη».

«Στο έγγραφο αυτό καταγγέλλεται ότι κατά την τιμολόγηση του συγκεκριμένου δελτίου υπήρξε ζημία του δημοσίου κατά 40 εκατ. ευρώ και επιβάρυνση των ασφαλισμένων με 100 εκατ. ευρώ, ενώ περιγράφεται και περαιτέρω ζημία του Δημόσιου κατά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, λόγω συγκεκριμένων αποφάσεων των εν λόγω υπουργών που καταστρατηγούσαν συστηματικά τους νόμους περί τιμολόγησης φαρμάκων» τόνιζε στην πρότασή της Ν.Δ.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/324357-Sten-Olomeleia-ten-Pempte-e-protase-tes-N-D-gia-proanakritike-kata-Koyroymple-Xanthoy-Polake ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...