Στην ημερίδα του CSU ο Όρμπαν

Στην ημερίδα του CSU ο Όρμπαν

Το «παρών» στη χειμερινή ημερίδα της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης Βαυαρίας (CSU) έδωσε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, δύο ημέρες πριν από την έναρξη των διερευνητικών συνομιλιών για τον σχηματισμό «μεγάλου» συνασπισμού, σε μια κίνηση που προκάλεσε σχόλια και αντιδράσεις κυρίως από την πλευρά των Σοσιαλδημοκρατών (SPD).

Τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας υποδέχθηκε με θερμό εναγκαλισμό ο αρχηγός του CSU και πρωθυπουργός της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ.

Ο αρχηγός του SPD Μάρτιν Σουλτς είχε ήδη πριν από την άφιξη του κ. Όρμπαν μιλήσει για πρόκληση εκ μέρους της CSU και είχε τονίσει ότι περίμενε από τον κ. Ζεεχόφερ να θέσει στον προσκεκλημένο του το ζήτημα της υποδοχής προσφύγων στο πλαίσιο της δίκαιης κατανομής μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και το θέμα της ελευθερίας του Τύπου.

Σε ό,τι αφορά την πολιτική για τους πρόσφυγες, ο κ. Όρμπαν ακολουθεί «επικίνδυνη λογική», δήλωσε ο κ. Σουλτς στην Bild, αναφερόμενος στην άποψη του ούγγρου πολιτικού ότι το προσφυγικό είναι πρόβλημα δημοκρατίας για τους λαούς της Ευρώπης.

Από την πλευρά του ο κ. Όρμπαν είπε ξεκινώντας την ομιλία του: «Δεν θέλω να φανώ ασεβής, για αυτό δεν θα μιλήσω για τις επικείμενες διερευνητικές συνομιλίες στην Γερμανία. Για μένα το μεταναστευτικό είναι όλο και περισσότερο ένα πρόβλημα δημοκρατίας για την Ευρώπη».

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/316392-Sten-emerida-toy-CSU-o-Ormpan ΚΟΣΜΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...