Στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο από την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην Ειδομένη

Στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο από την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην Ειδομένη

Φωτογραφίες και βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα πριν από λίγη ώρα η Ελληνική Αστυνομία, από την επιχείρηση που έγινε στην Ειδομένη, όπου περίπου 2.300 μετανάστες, -κυρίως από το Πακιστάν, τη Σομαλία, το Μαρόκο, την Αλγερία και το Μπαγλαντές-, απομακρύνθηκαν από την περιοχή με 45 λεωφορεία.

Υπενθυμίζεται βέβαια πως νωρίς το πρωί τα ΜΑΤ απομάκρυναν τους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ, προκειμένου να μην βρίσκονται στο σημείο τις ώρες που ήταν σε εξέλιξη η επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν 350 αστυνομικοί της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας και της  Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Σε ανακοίνωση της η Αστυνομία επισημαίνει μεταξύ άλλων πως «Η όλη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε ομαλά, χωρίς να προκληθούν επεισόδια και έκτροπα ή άλλα συμβάντα ιδιαίτερης βίαιης συμπεριφοράς», ενώ στην ίδια ανακοίνωση γίνεται λόγος και για την απομάκρυνση εκπροσώπων των ΜΜΕ λέγοντας χαρακτηριστικά:

«…στο πλαίσιο του σχεδιασμού και λόγω της ιδιαιτερότητας της επιχείρησης προκρίθηκε η μη παρουσία εκπρόσωπων των Μ.Μ.Ε., προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία τους από ενδεχόμενες προκλήσεις και εντάσεις ή απειλητικές και επιθετικές συμπεριφορές.

Τέλος, στο σημείο που είχε καθοριστεί για τους εκπρόσωπους των Μ.Μ.Ε. ήταν στη διάθεσή τους ο Προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας».

Κάτια Νιάκαρη



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...