Στις 23 Ιουνίου το κρίσιμο δημοψήφισμα στη Βρετανία

Στις 23 Ιουνίου το κρίσιμο δημοψήφισμα στη Βρετανία

Κατηγορία

n.anastasiou
Σάββατο 20/02/2016 – 14:59

Λονδίνο

Στις 23 Ιουνίου θα διενεργηθεί το κρίσιμο δημοψήφισμα για την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ανακοίνωσε μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον.

Σε δηλώσεις του έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ διεμήνυσε πως μία έξοδος από την Ε.Ε. «θα απειλούσε την οικονομική και εθνική ασφάλεια». Όπως είπε οι Βρετανοί «θα κληθούν να λάβουν μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις για τη χώρα τους, το μέλλον και τα παιδιά τους».

«Είναι προς το συμφέρον της Βρετανίας να παραμείνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είχε δηλώσει νωρίτερα η Βρετανίδα υπουργός Εσωτερικών, Τερέζα Μέι, σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC. «Η Ε.Ε. απέχει πολύ από το τέλειο και κανένας δεν πρέπει ν’ αμφιβάλλει ότι η συμφωνία αυτή πρέπει ν’ αποτελέσει τμήμα μιας συνεχούς διαδικασίας αλλαγής και μεταρρύθμισης» ανέφερε η Μέι.

«Κατά την άποψή μου, για λόγους ασφάλειας και προστασίας κατά του εγκλήματος και της τρομοκρατίας, αλλά και του εμπορίου με την Ευρώπη, που διασφαλίζει την πρόσβαση στις αγορές σε ολόκληρο τον κόσμο, εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον να παραμείνουμε ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης», πρόσθεσε.

Μήνυμα υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ευρωπαϊκή οικογένεια έστειλε και ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Τζορτζ Όζμπορν, επισημαίνοντας ότι η χώρα του θα είναι «πιο ασφαλής» στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Είμαστε πιο ισχυροί, πιο ασφαλείς και καλύτερα από κάθε άποψη εντός της Ε.Ε.» τόνισε σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του BBC. «Η εναλλακτική θα ήταν ένα τεράστιο άλμα στα τυφλά, με το ρίσκο, που αυτό ενέχει για τη χώρα, την οικονομία και την ασφάλειά μας» συμπλήρωσε.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...