Στον «πάγο» οι νέες επικουρικές

ΤΙ ΛΕΕΙ ΝΕΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ                                                                       

«Στοπ», στην καταβολή επικουρικών συντάξεων για αιτήσεις κατατέθηκαν μετά την πρωτοχρονιά του 2015 ζητά, σύμφωνα με πληροφορίες το ΕΤΕΑ,  από το ΙΚΑ και σε σχετικό έγγραφο, εξηγεί ότι αυτό έγινε γιατί ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί ο νέος τρόπος υπολογισμού τους.

Από την πλευρά του Ταμείου, αναφέρουν, ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην απονομή νέων επικουρικών συντάξεων, αφού ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία εξέτασης αιτήσεων που κατατέθηκαν σε παλαιότερα χρόνια την διετία από το 2012 έως το 2014.

Η εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας, θα εκδοθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες, για να καλυφθεί η συγκεκριμένη εκκρεμότητα. Επίσης τονίζεται πως τον Νοέμβριο θα σταλούν ενημερωτικά σημειώματα, στους συνταξιούχους που υπέστησαν μειώσεις, που θα εξηγούν το πώς επαναϋπολογίστηκε η σύνταξή τους και γιατί μειώθηκε το εισόδημά τους.

Για ασφαλισμένους έως το τέλος του 2013, οι οποίοι καταθέτουν αίτηση συνταξιοδότησης από το 2015 και μετά, το ποσό της επικουρικής αποτελείται δύο κομμάτια.

1)Το τμήμα της σύνταξης που αντιστοιχεί στον χρόνο ασφάλισης έως το τέλος του 2014 και υπολογίζεται με ποσοστό αναπλήρωσης 0,45%, ανάλογα με τις συντάξιμες αποδοχές του κάθε ασφαλισμένου.

2) Το τμήμα της σύνταξης που αντιστοιχεί στον χρόνο ασφάλισης από το 2015 και μετά υπολογίζεται με δημογραφικά δεδομένα και ένα πλασματικό ποσοστό επιστροφής. Το τελευταίο, θα εφαρμόζεται στις καταβληθείσες εισφορές και θα προκύπτει από την μεταβολή των συντάξιμων αποδοχών των ασφαλισμένων.

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...