Στουρνάρας: Ο Βαρουφάκης είπε στον Ντράγκι ότι η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη χώρα

Ευθύνη στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη για την απόφαση της ΕΚΤ να κόψει το waver από τις ελληνικές τράπεζες επέρριψε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Σε κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ,  ο Γ. Στουρνάρας επισήμανε ότι το 40% των χρημάτων που βγήκαν από το χρηματοπιστωτικό σύστημα έφυγαν από τον Ιανουάριο του 2015 έως τον Ιούλιο του 2015 «όταν η διαπραγμάτευση φαίνονταν ότι πάει αλλού».

Απαντώντας σε επίμονες ερωτήσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορου Παπαδόπουλου για τυχόν ευθύνες της ΤτΕ για την εκρροή κεφαλαίων το 2015, ο διοικητής της ΤτΕ είπε ότι η απόφαση ελήφθη επειδή ο πρώην υπουργός Οικονομικών είπε στον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι ότι η Ελλάδα είναι μία χρεοκοπημένη χώρα.

«Ο υπουργός Οικονομικών μιλούσε για παράλληλο νόμισμα και έλεγε ότι δεν τον ενδιαφέρει η διαπραγμάτευση. Τι μπορούσαμε να κάνουμε εμείς;» είπε ο Γ. Στουρνάρας και αποκάλυψε πως έλεγε στον Ντράγκι «μην ακούς τον Βαρουφάκη» και πως ο Ντράγκι του έλεγε ότι «δεν μπορώ να κάνω αλλιώς».

Μάλιστα είπε ότι «εκείνη την περίοδο μιλούσε με κυβερνητικά στελέχη και έστελνε επιστολές» για να σταματήσουν τον Γ. Βαρουφάκη.

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...