Στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι φαρμακοποιοί κατά της απελευθέρωσης του επαγγέλματός τους

bb

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι φαρμακοποιοί κατά της απελευθέρωσης του επαγγέλματός τους

Κατηγορία

christos.papad…
Δευτέρα 28/03/2016 – 21:15

ste

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, κατά της απελευθέρωσης του επαγγέλματος του φαρμακοποιού. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθηνών ζητά να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες οι αποφάσεις των υπουργών Υγείας και Οικονομικών, σύμφωνα με τις οποίες μπορούν να ανοίγουν φαρμακεία ιδιώτες πολίτες.

Στην προσφυγή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής υποστηρίζει, ότι για τον καθορισμό  των  προϋποθέσεων χορήγησης αδειών φαρμακείων απαιτείται σύμφωνα με το άρθρο 43 του Συντάγματος, η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος και όχι η έκδοση υπουργικής απόφασης όπως έγινε στην προκειμένη περίπτωση, ενώ τονίζει ότι παραβιάζεται η συνταγματική αρχή της ισότητας, καθώς καθορίζει τα κριτήρια  της σειράς προτίμησης μεταξύ φαρμακοποιών που διεκδικούν μια προκηρυχθείσα άδεια ίδρυσης φαρμακείου βάσει πληθυσμιακών κριτηρίων.

Και αυτό γιατί απαιτούνται διαφορετικά άνισα κριτήρια χορήγησης άδειας φαρμακείου μεταξύ φαρμακοποιού και ιδιώτη μη φαρμακοποιού. Κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να εισάγεται διακριτική μεταχείριση σε «βάρος των φαρμακοποιών έναντι των ιδιωτών και τίθενται αδικαιολόγητοι περιορισμοί στην πρόσβαση στο επάγγελμα».

Ακόμα, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθηνών τονίζει ότι οι υπουργικές αποφάσεις δημιουργούν δύο ταχυτήτων επιχειρηματίες φαρμακείων, «δίνοντας έτσι στους ιδιώτες την ευχέρεια να αποκτήσουν δεσπόζουσα θέση έναντι των επιστημόνων φαρμακοποιών».

Πηγή:

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...