Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το ενδιαφέρον…

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το ενδιαφέρον…
Οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι αποσύρονται από τη διεκδίκηση του λιμανιού του Πειραιά.

Η διοίκηση της κρατικής εταιρείας Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι αναθεωρεί τα σχέδιά της να συμμετάσχει στην ιδιωτικοποίηση του Λιμένα του Πειραιά, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρός τους Βλαντίμιρ Γιακούνιν από την Αστανά του Καζαχστάν.
«Από την άποψη της στρατηγικής μας από κοινού με Έλληνες συναδέλφους μας το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Αποφασίσαμε να μην πολυδιασπαστούμε», είπε ο Β.Γιακούνιν, προσωπικός φίλος του προέδρου Πούτιν και θύμα των πρόσφατων δυτικών κυρώσεων, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής των Ρωσικών Σιδηροδρόμων είναι προς το παρόν νωρίς να μιλήσει κανείς για χρονικές προθεσμίες εντός των οποίων θα γίνει γνωστός ο νικητής του διαγωνισμού γι’ αυτήν την ιδιωτικοποίηση.
«Οι Έλληνες τώρα μόνοι τους προσδιορίζουν και πιθανόν θα μετακινήσουν τις προθεσμίες αυτές, αλλά νομίζω ότι εντός ενός μηνός θα αποφασίσουν παρ’ όλ’ αυτά και εντωμεταξύ εμείς συνεργαζόμαστε με τους Έλληνες και με εν δυνάμει εταίρους», επεσήμανε.
Όπως γράφει το ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ στο παρελθόν οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι είχαν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για να αποκτήσουν τις ελληνικές σιδηροδρομικές εταιρείες TRAINOSE και ROSCO, καθώς και το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, τηνιδιωτικοποίηση των οποίων είχε ανακοινώσει το 2013 η ελληνική πλευρά.
Σύμφωνα με το ίδιο τηλεγράφημα στο ελληνικό κράτος ανήκει σήμερα μερίδιο 74 % στα Λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης.
Ο διαγωνισμός για την πώληση του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης άνοιξε στις 15 Απριλίου και οι αιτήσεις τωνενδιαφερομένων επενδυτών πρέπει να κατατεθούν έως τις 5 Ιουνίου.

OIKONOMIA



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...