Στο νοσοκομείο του Κορυδαλλού ο Νίκος Μαζιώτης

Στο νοσοκομείο του Κορυδαλλού ο Νίκος Μαζιώτης
Ο τρομοκράτης Νίκος Μαζιώτης οδηγήθηκε στο νοσοκομείο των φυλακών του Κορυδαλλού όπου θα νοσηλευθεί σε ειδικό θάλαμο με αλεξίσφαιρα τζάμια και κάμερες παρακολούθησης.
Το πρωί, ο Νίκος Μαζιώτης ζήτησε από τον 27ο Τακτικό Ανακριτή που τον επισκέφθηκε στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός για να λάβει την απολογία του για τις νέες ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν σε βάρος του, να μεταφερθεί στις φυλακές.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπέγραψε με δική του ευθύνη, παρά την αντίθετη γνώμη των γιατρών, έγγραφο με το οποίο ζήτησε εξιτήριο από το νοσοκομείο, αίτημα που έγινε δεκτό.

Αν και οι γιατροί στον «Ευαγγελισμό» εξέφρασαν την άποψη ότι ο Νίκος Μαζιώτης θα πρέπει να παραμείνει τουλάχιστον 3 έως 4 ημέρες ακόμη, εκείνος επέμεινε.

Έτσι, υπέβαλε το σχετικό αίτημα με υπεύθυνη δήλωση, με την οποία ανέλαβε την ευθύνη για την κατάσταση της υγείας του, όπως δήλωσε ο συνήγορός του κ. Φυτράκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, του δόθηκε αγωγή από τους γιατρούς του Ευαγγελισμού για 15 ημέρες και σε περίπου τρεις εβδομάδες θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης της υγείας του.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Η μεταφορά του Νίκου Μαζιώτη διενεργήθηκε υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, με τα τζιπ της Αντιτρομοκρατικής και δυνάμεις των ΕΚΑΜ, ενώ πετούσε και το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.

Πριν φθάσει στις φυλακές Κορυδαλλού, πραγματοποίησε ενδιάμεσο σταθμό στο Εφετείο, όπου ο καταδικασμένος για τρομοκρατία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα για την εκτέλεση των ενταλμάτων εις βάρος του.

Τον Μαζιώτη επισκέφθηκε σήμερα ανακριτής, από τον οποίο ο συλληφθείς ζήτησε και έλαβε διήμερη προθεσμία για να απολογηθεί.

Από νωρίς έξω από τον Ευαγγελισμό είχαν συγκεντρωθεί περίπου 150 άτομα σε ένδειξη συμπαράστασης στον συλληφθέντα.

Ψάχνει τη γιάφκα η ΕΛ.ΑΣ.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η αναζήτηση της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό της γιάφκας του τρομοκράτη. Η πρώτη ημέρα ερευνών της Αντιτρομοκρατικής στο διαμέρισμα στην οδό Υψηλάντους, στο Μαρούσι, όπου έμεναν τα δύο τελευταία χρόνια ο Νίκος Μαζιώτης και η Πόλα Ρούπα, με το τετράχρονο παιδί τους, δεν έδωσε κάποιο σημαντικό στοιχείο.

Στο διαμέρισμα δεν βρέθηκαν όπλα, αν και οι έρευνες συνεχίζονται στη μικρή αποθήκη. Εκείνο που αναζητεί η Αντιτρομοκρατική είναι ίχνη DNA ώστε να κάνει μια πρώτη χαρτογράφηση του διαμερίσματος και να μπορέσει να ελέγξει ποιοι μπαινόβγαιναν σε αυτό.

Στο μεταξύ, οι έρευνες για τον εντοπισμό της γιάφκας συνεχίζονται σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ενώ έφοδος έγινε την Παρασκευή και στο σπίτι στο οποίο έμενε παλιότερα η Ρούπα στην Καλαμάτα. Η σύντροφος του Μαζιώτη- που κυκλοφορούσε με αλλαγμένη εμφάνιση, αδυνατισμένη και με κοντό ξανθό μαλλί- εξαφανίστηκε από το διαμέρισμα στο Μαρούσι την Τετάρτη, όταν έγινε η αιματηρή συμπλοκή στο Μοναστηράκι.

Ακόμη δεν έχει βρεθεί το ασημί Hyundai, που είχε αγοράσει ο Μαζιώτης με την πλαστή ταυτότητα με την οποία κυκλοφορούσε, ενώ έρευνες γίνονται και για τον 35χρονο συνεργό του σε Φθιώτιδα, Αγία Παρασκευή και Νέο Κόσμο.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...