Στο 0,05% μείωσε τα επιτόκια η ΕΚΤ

bb
Στο 0,05% μείωσε τα επιτόκια η ΕΚΤ
Αγορές τιτλοποιήσεων και καλυμμένων ομολόγων 500 δισ. εξετάζει ο Ντράγκι, λέει το Reuters – Ενισχύονται οι αγορές

Μετά τη σημερινή της συνεδρίαση, η ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι το επιτόκιο των πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης του Ευρωσυστήματος θα μειωθεί κατά 10 μονάδες βάσης στο 0,05% από 0,15%.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, ένα πρόγραμμα αγοράς τιτλοποιήσεων (ABS) και καλυμμένων ομολόγων αξίας έως και 500 δισ. ευρώ βρίσκεται στο τραπέζι της σημερινής συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Αν και η κεντρική τράπεζα αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση, το διεθνές πρακτορείο μετέδωσε ότι ο Μάριο Ντράγκι θα ανακοινώσει την έναρξη της αγοράς ομολόγων στην προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου που θα δώσει στις 15:30 το μεσημέρι, εκτός κι αν συναντήσει σθεναρή αντίσταση από τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου.

Το πρόγραμμα, σύμφωνα με το Reuters, θα ξεκινήσει από φέτος και θα έχει διάρκεια τρία χρόνια ενώ θα περιλαμβάνει την αγορά τιτλοποιημένων και καλυμμένων ομολόγων. Η ΕΚΤ θα μπορούσε να αρχίσει τις αγορές φέτος, αναφέρεται.

Όπως είναι γνωστό, η ΕΚΤ επιταχύνει το σχεδιασμό για την αγορά ABS, καθώς έχει ήδη προσλάβει ως σύμβουλό της για το θέμα αυτό την BlackRock. Στόχος ενός τέτοιου προγράμματος είναι να ενθαρρύνει τις τράπεζες να δανείσουν περισσότερα κυρίως στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

OIKONOMIA

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...