Συγκλονιστικό: 7χρονος καρκινοπαθής, θύμα των κλειστών συνόρων

bb

Συγκλονιστικό: 7χρονος καρκινοπαθής, θύμα των κλειστών συνόρων

Κατηγορία

kchalkiadakis
Τρίτη 15/03/2016 – 20:50

Συγκίνηση: 7χρονος καρκινοπαθής, θύμα των κλειστών συνόρων

Συγκλονίζει ο 7χρονος που πάσχει από καρκίνο αλλά έχει πέσει θύμα των κλειστών συνόρων της Ευρώπης.

Ειδικότερα, ο Ραμί χρειάζεται μεταμόσχευση μυελού των οστών από τα αδέλφια του τις επόμενες εβδομάδες. Ομως, ενδέχεται και να μην προλάβει…

Σύμφωνα με τον Independent, το 7χρονο αγόρι από τη Συρία κινδυνεύει να πεθάνει σε νοσοκομείο στη Γερμανία, επειδή τα αδέλφια του έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα.

«Εκανα το ταξίδι και ρίσκαρα τη ζωή των παιδιών μου, για να προλάβουμε να γίνει εγκαίρως η μεταμόσχευση του Ραμί. Μου είπαν ότι μπορεί να περάσουν τέσσερις μήνες. Ο γιος μου δεν θα τα καταφέρει», είπε η μητέρα του, Ουμ Ραμί, στον Independent.

Το αγόρι διαγνώστηκε με λέμφωμα Hodgkin πριν από πέντε χρόνια, την εποχή που ξέσπασε ο εμφύλιος στη Συρία. Ενώ εκείνος ήταν στο νοσοκομείο, η οικογένειά του αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι της στην πόλη Τάνταμουν, εξαιτίας της βίας.

Αστεγοι, «μπαλάκι» μεταξύ Συρίας και Λιβάνου για εννέα μήνες κατά τους οποίους ο Ραμί δεν μπορούσε να πάει σε νοσοκομείο ή να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία, ο πατέρας του πήρε τελικά την απόφαση να προσπαθήσει να πάει με τον γιο του στη Γερμανία, μέσω των επικίνδυνων μονοπατιών των διακινητών.

Οταν τελικά έφτασαν στη Γερμανία, οι γιατροί είπαν στον Αμπού Ραμί ότι η ψυχολογική κατάσταση του παιδιού ήταν άσχημη, γιατί το αγόρι ήθελε τη μητέρα του και πως τα αδέλφια του ήταν οι καλύτεροι δότες για μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Ο απελπισμένος πατέρας προσπάθησε να πάρει άδεια παραμονής, προκειμένου να καταφέρει να φέρει την υπόλοιπη οικογένειά του στη Γερμανία, αλλά οι μήνες περνούσαν χωρίς αποτέλεσμα.

Πηγή:

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...