Συλλαλητήριο ΠΑΜΕ την Κυριακή στην Ομόνοια

Συλλαλητήριο ΠΑΜΕ την Κυριακή στην Ομόνοια

Κατηγορία

christos.papad…
Τρίτη 17/05/2016 – 18:32

 Συλλαλητήριο ΠΑΜΕ την Κυριακή στην Ομόνοια

Συλλαλητήριο διοργανώνει το ΠΑΜΕ την ερχόμενη Κυριακή στις 5:30 το απόγευμα στην Ομόνοια, ημέρα κατά την οποία η κυβέρνηση θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τον «αυτόματο κόφτη» και τους έμμεσους φόρους.

Το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους κάθε κλάδου, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τις σωματειακές επιτροπές, τους νέους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους, να μη δεχτούν τη «νέα εξαθλίωση».

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ αναφέρει τα εξής: «στο νέο νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση, περιλαμβάνεται ο αυτόματος κόφτης δηλαδή ένα αυτόματος μπαλτάς που θα κόβει και θα μειώνει μισθούς και συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα θα προκαλεί αυτόματες περικοπές σε κονδύλια προς τα ασφαλιστικά ταμεία, τα νοσοκομεία, τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τους δήμους και άλλους φορείς της Τοπικής Διοίκησης, όταν θα διαπιστώνεται πως δεν πιάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι των κρατικών προϋπολογισμών και του μνημονίου. Η κυβέρνηση λέει ψέματα, φέρνει νέο, 4ο μνημόνιο. Την ίδια στιγμή γενικεύουν τη φοροεπέλαση παντού:

    Αυξάνουν τον ΦΠΑ από το 23% στο 24%, εξέλιξη που θα επιφέρει νέες μαζικές αυξήσεις σε προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης.

    Αυξάνουν τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης που επιβάλλονται στη βενζίνη, στο πετρέλαιο κίνησης, στο πετρέλαιο θέρμανσης, στο υγραέριο, στο φυσικό αέριο και στην κηροζίνη με εφαρμογή από 1η Ιούνη.

    Σχεδιάζουν να επιβάλουν νέους ειδικούς φόρους στη σταθερή τηλεφωνία, στη συνδρομητική τηλεόραση, στα τσιγάρα, στα τέλη των αυτοκίνητων, στον καφέ, στα ποτά».

Η μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, όπως σημειώνεται, είναι ο μόνος δρόμος για την ανατροπή αυτών των πολιτικών.

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...