Συμβιβαστική λύση για τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

Συμβιβαστική λύση για τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

Η συμβιβαστική λύση στους πλειστηριασμούς περνάει από υποχωρήσεις και των δύο πλευρών. Μπορεί οι δανειστές “υποχωρώντας” να ανεβάσουν το ποσό αντικειμενικής αξίας, όμως ανάλογο βήμα απ’ την κυβέρνηση θα σημάνει ότι χιλιάδες ιδιοκτήτες θα δουν τα σπίτια τους να βγαίνουν στον πλειστηριασμό.

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής, το οποίο συνεδρίασε την Πέμπτη, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις για την επίτευξη συμφωνίας ακόμη και το Σάββατο, θεωρώντας εφικτή την ολοκλήρωση της διαδικασίας.. Μάλιστα, εκτιμά ότι την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί Eurogroup Working Group μέσω τηλεδιάσκεψης.

Μετά τη συνάντηση με την Τρόικα, ο υπουργός Οικονομικών γραφει το newsit άφησε να εννοηθεί πως ο συμβιβασμός αφορά τόσο στο ποσό όσο και σε μια σταδιακή και σε βάθος χρόνου «χαλάρωση» των ορίων εισοδήματος.

Κάπως έτσι ενώ το σενάριο μέχρι σήμερα βάζει το “πλαφόν” στην αντικειμενική αξία στις 180.000 ευρώ δεν αποκλείεται το όριο αυτό να πέσει στις 160.000 ευρώ καθώς οι δανειστές ξεκινούν από μια βάση της τάξης των 120.000 ευρώ. Η αξία προσαυξάνεται κατά 50.000 ευρώ για τη σύζυγο και κατά 25.000 ευρώ για κάθε παιδί με όριο τα τρία.
Σε ό,τι αφορά στα εισοδηματικά κριτήρια υπολογίστηκε το κόστος διαβίωσης το οποίο πολλαπλασιάζεται με έναν συντελεστή 1,7 για τους 12 μήνες του έτους και έτσι προκύπτει για:
Άγαμους: 10.342 ευρώ/έτος (537χ1,7χ12)
Ζευγάρι: 18.482 ευρώ/έτος (906χ1,7χ12)
Ζευγάρι με ένα παιδί: 22.848 ευρώ/έτος (1.120χ1,7χ12)
Ζευγάρι με δύο παιδιά: 27.500 ευρώ/έτος (1.347χ1,7χ12)

Η ελληνική πλευρά προτείνει να υπάρξει συγκεκριμένη χρονική διάρκεια της παρεχόμενης προστασίας από το νόμο Κατσέλη, που πρέπει να είναι, πάντως, κατ’ ελάχιστον 3 χρόνια, δηλαδή έως ότου η ελληνική οικονομία μπει σε τροχιά ανάπτυξης. Φωτογραφια INTIMENEWSΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...