Συνάντηση Αλ. Χαρίτση με ευρωβουλευτές για ΕΣΠΑ και Ανάπτυξη

 «Η στενή συνεργασία αποδίδει καρπούς»

  Απορροφητικότητα ΕΣΠΑ και Ανάπτυξη, ήταν τα κεντρικά σημεία συζήτησης, στην συνάντηση του υφυπουργού Οικονομίας, Αλέξη  Χαρίτση και των Γραμματέων του υπουργείου με ευρωβουλευτές, μέλη της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

   Στην αρχική εισήγηση που έκανε ο υφυπουργός,  παρουσίασε τα στοιχεία για την απορρόφηση του ΕΣΠΑ 2007-2013 και του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020, τονίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση και οι αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες κατόρθωσαν μέσα στο 2015 να επιταχύνουν την υλοποίηση και την πληρωμή των έργων του ΕΣΠΑ 2007-2013 και να επιτύχουν εντέλει απορρόφηση 100% σε όλα τα προγράμματα, ακόμη και σε εκείνα που παρουσίαζαν μεγάλες δυσκολίες και χαμηλή απορρόφηση τον Ιανουάριο του 2015.

  Για το νέο ΕΣΠΑ,  που σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, έχει πραγματική απορρόφηση 800 εκατ. ευρώ, δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα επιτύχει με βεβαιότητα το στόχο για εισροή κοινοτικών πόρων 1 δισ. ευρώ ή 7% μέχρι το τέλος του έτους.

  Ο ίδιος, τόνισε ότι στη σύγκριση με άλλα κράτη-μέλη, η Ελλάδα προηγείται, καθώς τα αιτήματα πληρωμών που έχει υποβάλει αντιστοιχούν στο 16,8% των συνολικών δαπανών που έχουν δηλώσει όλες οι χώρες της ΕΕ. Επίσης, θύμισε ακόμη ότι η Ελλάδα ήταν το πρώτο κράτος-μέλος που υπέβαλε αιτήματα πληρωμής για την περίοδο 2014-2020, καθώς και ότι είναι μία από τις έξι μόνο χώρες που έχουν ήδη εγκεκριμένα Συστήματα Διαχείρισης και Ελέγχου για όλα τα νέα προγράμματα.

  Τέλος ο υφυπουργός, ευχαρίστησε τα μέλη της Επιτροπής για τη μέχρι τώρα στήριξή τους, τονίζοντας στην συνέχεια, ότι η Ελλάδα προσβλέπει στη στενή συνεργασία με την Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο μέλλον.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...