Συναγερμός στην Ιαπωνία υπό το φόβο νέας πυραυλικής δοκιμής από τον Κιμ

Συναγερμός στην Ιαπωνία υπό το φόβο νέας πυραυλικής δοκιμής από τον Κιμ

Η κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των ΗΠΑ και της Βρετανίας με τη Ρωσία και ο εμπορικός πόλεμος που ξέσπασε με την Κίνα μετά τους δασμούς που επέβαλε στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου ο Ντόναλντ Τραμπ, έθεσε σε δεύτερη μοίρα την υπόθεση της Βόρειας Κορέας.

Καθώς επίκειται συνάντηση του Αμερικανού προέδρου με τον ηγέτη της Πιονγκγιάνγκ, Κιμ Γιονγκ Ουν, δίχως να έχει οριστεί ημερομηνία, η Ιαπωνία με τον πλέον επίσημο τρόπο, επαναφέρει το θέμα στην επικαιρότητα, αποκαλύπτοντας ότι έχει πληροφορίες για επικείμενο νέο πυρηνικό τεστ από πλευράς της Βόρειας Κορέας.

Την αποκάλυψη έκανε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας, Taro Kono, λέγοντας πως η Πιονγκγιάνγκ κατασκευάζει ένα τεράστιο υπόγειο τούνελ, προετοιμάζοντας την επόμενη δοκιμή πυρηνικού βαλλιστικού πυραύλου, η οποία ενδέχεται να είναι σύντομα.

«Κάνουν τα πάντα ώστε να είναι έτοιμοι για το επόμενο δοκιμαστικό τους τεστ», δήλωσε ο Ιάπωνας υπουργός Εξωτερικών, λίγα 24ωρα μετά την επίσκεψη με ειδικά διαμορφωμένο τρένο του Κιμ Γιονγκ Ουν στην Κίνα.

Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που αποκάλυψε ο Taro Kono, θα αποδειχθεί ότι η τακτική των χαμηλών τόνων από την Πιονγκγιάνγκ ήταν ένα τέχνασμα, ώστε να κατευνάσει τις διεθνείς αντιδράσεις και να κερδίσει χρόνο, προκειμένου να συνεχίσει -σχεδόν- απρόσκοπτα την υλοποίηση του πυρηνικού της προγράμματος.

Η Βόρεια Κορέα έχει πραγματοποιήσει πολλαπλά τεστ βαλλιστικών πυραύλων τον τελευταίο χρόνο, παρουσιάζοντας εξαιρετική πρόοδο ως προς την ποιότητα των όπλων της και την εμβέλειά τους.

Η Βόρεια Κορέα συνηθίζει να πραγματοποιεί τα πυραυλικά τεστ από υπόγεια σιλό που βρίσκονται σε μακρινή απόσταση από κατοποικημένες περιοχές και να μεταφέρει υπογείως τους πυραύλους, προκειμένου να μην γίνει αντιληπτή από τους δορυφόρους των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίοι είναι στραμμένοι στην περιοχή τους.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/327155-Synagermos-sten-Iaponia-ypo-to-phobo-neas-pyraylikes-dokimes-apo-ton-Kim ΚΟΣΜΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...