Συναγερμός στην Ινδία: «Κινητό-βόμβα» εντοπίστηκε σε αεροσκάφος

Συναγερμός στην Ινδία: «Κινητό-βόμβα» εντοπίστηκε σε αεροσκάφος

Σε κατάσταση «κόκκινου» συναγερμού τέθηκε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία στην Ινδία, μετά τον εντοπισμό «κινητουύ-βόμβας» σε αποσκευές επιβάτη, στο αεροδρόμιο της πόλης Μανγκαλούρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πτήση 6Ε877 που επιχείρησε να «παγιδεύσει» με «εκρηκτικά» ο άνδρας που συνελήφθη, θα απογειωνόταν από το αεροδρόμιο της Μανγκαλούρου με προορισμό το Ντουμπάι.

Από τον έλεγχο που έγινε στις αποσκευές βρέθηκε το κρυμμένο κινητό, το οποίο είχε μετατραπεί σε «βόμβα». «Όταν σκανάραμε τις αποσκευές, διακρίναμε ένα ύποπτο δέμα. Από τον οπτικό έλεγχο περάσαμε στον φυσικό, ανοίγοντας επί τόπου τη βαλίτσα. Τότε ανακαλύψαμε το ειδικά διαμορφωμένο κινητό», δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας ελέγχου στο αεροδρόμιο της Μανγκαλούρου.
Αμέσως σήμανε συναγερμός και στο σημείο κατέφτασαν κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής, αλλά και της πυροσβεστικής για την εξουδετέρωση του μηχανισμού, καθώς και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι.

1

Ωστόσο, κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι το υλικό που είχε τοποθετηθεί μέσα στο κινητό, δεν ήταν εκρηκτική ύλη.

Σύμφωνα με ανώνυμη πηγή της ινδικής αστυνομίας, οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για δοκιμαστικό μεταφοράς εκρηκτικών υλών, ώστε να διαπιστωθούν τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο και το επίπεδό τους.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/301876-Synagermos-sten-India-Kineto-bomba-entopisteke-se-aeroskaphos ΚΟΣΜΟΣΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...