Συναγερμός στη Βραζιλία από μαζική απόδραση κρατουμένων

Βραζιλία

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται τις τελευταίες ώρες οι αρχές στη Βραζιλία μετά από μαζική απόδραση κρατουμένων από τη φυλακή της Ζαρντινόπολις στη νοτιοανατολική πλευρά της χώρας.

Συγκεκριμένα, περίπου 200 κρατούμενοι έβαλαν φωτιές στα στρώματά τους και στη συνέχεια δραπέτευσαν. Σε εικόνες του τηλεοπτικού δικτύου, O Globo, μάλιστα, φαίνονται δεκάδες κρατούμενοι που φορούν μόνο τα εσώρουχά τους και έχουν σηκώσει τα χέρια στο κεφάλι, να τρέχουν, στη σειρά, στην αυλή της φυλακής για να καθίσουν κάτω.

«Κατά τη διάρκεια μιας έρευνας ρουτίνας, οι κρατούμενοι στασίασαν. Δεν έπιασαν ομήρους. Η κατάσταση έχει ήδη τεθεί υπό έλεγχο», ανέφερε η σωφρονιστική υπηρεσία του Σάο Πάολο.

Οι μισοί δραπέτες εντοπίστηκαν, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στη φυλακή Ριμπεϊράο Πρέτο, κοντά στη Ζαρντινόπολις. Η επιχείρηση για τον εντοπισμό των υπολοίπων είναι σε εξέλιξη, ενώ με το σάιτ G1 του Globo, που επικαλείται πηγές της στρατιωτικής αστυνομίας, να αναφέρει ότι οι δραπέτες κρύβονταν σε χωράφια με ζαχαροκάλαμα, κοντά στην πόλη ενώ αρκετοί παραδόθηκαν αυτοβούλως στις αρχές.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...