Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για εκβίαση στο Αγρίνιο

Οι δράστες ζήτησαν 200 ευρώ τη βδομάδα, από καταστηματάρχη, για να μην βλάψουν την σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων

Ένας από τους συλληφθέντες αποφυλακίστηκε πρόσφατα, εκτίοντας ποινή για παρόμοια αδικήματα

Συνελήφθησαν χθες (20-4-2014) το μεσημέρι, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, ένας 36χρονος και μία 27χρονη ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εκβίαση.

 Την ίδια κατηγορία αντιμετωπίζει και ένας 28χρονος ημεδαπός συνεργός τους, που αναζητείται, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, οι τρεις δράστες ενεργώντας από κοινού, χθες νωρίς το πρωί, μετέβησαν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (μπαρ) 54χρονης ημεδαπής στο Αγρίνιο, απαιτώντας το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, τη βδομάδα, προκειμένου να μην βλάψουν τη σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων του καταστήματος.

Στη συνέχεια ο 36χρονος, μετέβη σε όμοιο κατάστημα 48χρονης, στο Αγρίνιο, όπου χρησιμοποιώντας ένα κατσαβίδι, προκάλεσε φθορές σε πράγματα και τράπηκε σε φυγή.

Για την ανεύρεση των δραστών ενεργήθηκαν άμεσες αναζητήσεις, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψή του 36χρονου και της 27χρονης, λίγη ώρα αργότερα.

Από τον έλεγχο των στοιχείων του 36χρονου προέκυψε ότι, είχε αποφυλακιστεί πριν τρεις μήνες, περίπου, από το Κατάστημα Κράτησης Πάτρας εκτίοντας ποινή φυλάκισης για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του συνεργού τους συνεχίζονται.

Την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...