Συνελήφθη 17χρονος για απόπειρα ανθρωποκτονίας αστυνομικών

Ο δράστης είχε διαπράξει σωρείες ληστειών και κλοπών στην Πάτρα, στην Κάτω Αχαΐα και στο Κιάτο Κορινθίας

Σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούσε και ένταλμα βίαιης προσαγωγής της Ανακρίτρια Πατρών

 

Συνελήφθη σήμερα (25-2-2014) το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 17χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, διάπραξη ληστειών και κλοπών και αντίσταση.

Σε βάρος του ανηλίκου εκκρεμούσε και ένταλμα βίαιης προσαγωγής της Α’ Ανακρίτρια Πατρών για ληστεία που είχε διαπράξει.

Ειδικότερα ο 17χρονος κινούμενος με αυτοκίνητο στην συμβολή των οδών Ηλίου και Ιεροσολύμων στην Πάτρα, προσέκρουσε και παρέσυρε συμβατική μοτοσικλέτα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στην οποία επέβαιναν δύο αστυνομικοί που τον αναζητούσαν.

Ο 17χρονος μετά τη σύγκρουση επιτέθηκε στους αστυνομικούς χτυπώντας τους με γροθιές και κλωτσιές και τράπηκε σε φυγή πεζός, καταδιωκόμενος από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, οι οποίοι τον ακινητοποίησαν σε κοντινή απόσταση και τον συνέλαβαν.

Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα που ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας  Πατρών και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, έχει προκύψει η συμμετοχή του 17χρονου σε δύο ληστείες στην Πάτρα και σε δώδεκα κλοπές σε βάρος πεζών στην Πάτρα και την Κάτω Αχαΐα.

Υπενθυμίζεται ότι, σε βάρος του 17χρονου, έχουν σχηματιστεί, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας  Πατρών και του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου Κορινθίας, δικογραφίες για έξι ληστείες σε βάρος ατόμων και περισσότερες από ενενήντα κλοπές σε σπίτια, οχήματα και καταστήματα. Σχετικά τα από  22-11-2012  και  27-1-2014  Δελτία Τύπου μας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ οι έρευνες για εμπλοκή του σε παρόμοια αδικήματα συνεχίζονται.

Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.

 

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...