Συνεργασία Ελλάδας- Βουλγαρίας στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

Συνεργασία Ελλάδας- Βουλγαρίας στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

H καταπολέμηση της φορολογικής απάτης στη συνάντηση Πιτσιλή – Ντιμιτρόβα

 Η συνεργασία στην καταπολέμηση της φορολογικής απάτης και η συνεργασία Ελλάδας – Βουλγαρίας σε θέματα συνοριακών ελέγχων και ηλεκτρονικού εμπορίου, βρέθηκαν στην ατζέντα της συνάντησης που πραγματοποίησε στη Σόφια, ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, και η ομόλογός του της Βουλγαρίας, Galya Dimitrova.

Η χθεσινή συνάντηση είναι μία από μία σειρά συναντήσεων που αναμένεται να πραγματοποιηθούν για να συζητήσουν τη διεύρυνση της συνεργασίας και της ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των δύο φορολογικών διοικήσεων. Συζητήθηκε η προοπτική της εφαρμογής της υφιστάμενης Σύμβασης Αποφυγής Διπλής Φορολογίας μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και το θέμα της φοροαποφυγής από ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες μεταφέρουν τη δραστηριότητά τους στη Βουλγαρία.

 «Οι συζητήσεις ήταν εποικοδομητικές και είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για την εφαρμογή της διεθνούς και ευρωπαϊκής νομοθεσίας, αναφορικά με τη συνεργασία των δύο φορολογικών διοικήσεων», δήλωσε ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, ενώ από την πλευρά της, η κ. Dimitrova τόνισε ότι «Έχουμε επιβεβαιώσει τη δέσμευσή μας να αναλάβουμε κοινή δράση, ώστε να αποτρέψουμε την καταστρατήγηση της εσωτερικής νομοθεσίας των δύο χωρών, και είμαστε πρόθυμοι να δουλέψουμε στενά, ώστε να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας σε όλα τα επίπεδα».

Επίσης, συζητήθηκε το θέμα της διάδρασης και  του ελέγχου της διακίνησης «ευαίσθητων» εμπορευμάτων στην επικράτεια των δύο χωρών, όπως και η μεταφορά των προϊόντων, που υπόκεινται στο τελωνειακό καθεστώς 4200.

Συμφωνήθηκαν, επίσης, οι από κοινού δράσεις στο πεδίο του ηλεκτρονικού εμπορίου και στην καταπολέμηση της φορολογικής απάτης, ενώ συζητήθηκε και το ενδεχόμενο υπογραφής διμερούς συμφωνίας μεταξύ των δύο φορολογικών διοικήσεων για την ανταλλαγή πληροφοριών.

Αμφότερες οι πλευρές επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους για κοινές δράσεις στην κατεύθυνση της συμμόρφωσης με την εσωτερική  νομοθεσία των δύο κρατών, και συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν νέα συνάντηση, σύντομα, στην Αθήνα, ώστε να συνεχίσουν τις συζητήσεις τους.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/306039-Synergasia-Elladas-Boylgarias-sten-katapolemese-tes-phorodiaphyges ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...