Συνολικά 6.814 παραβάσεις βεβαιώσαν μέσα στο καλοκαίρι οι εφορίες

bb
Συνολικά 6.814 παραβάσεις βεβαιώσαν μέσα στο καλοκαίρι οι εφορίες
Συνολικά 6.814 παραβάσεις βεβαιώσαν τα συνεργεία ελέγχων των εφοριών σε 2.728 επιχειρήσεις κατά το διάστημα 7 Ιουλίου – 7 Σεπτεμβρίου 2014.
Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έδωσε σε εφορίες και τελωνεία εντολές για μερικούς  επιτόπιους ελέγχους και στο πλαίσιο αυτό οι ΔΟΥ ήλεγξαν 19.309 επιχειρήσεις στο προαναφερόμενο διάστημα των 9 εβδομάδων, ενώ τα τελωνεία έκαναν συνολικά 8.218 μερικούς επιτόπιους ελέγχους.

Οι εφορίες εντόπισαν συνολικά 6.814 παραβάσεις σε 2.728 επιχειρήσεις με την παραβατικότητα να εντοπίζεται κατά κύριο λόγο στη μη έκδοση στοιχείων. Σε τουριστικές περιοχές της χώρας πραγματοποιήθηκαν 12.218 μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι, με τις επιχειρήσεις που υπέπεσαν σε παράβαση να φτάνουν τις 1.961.Σε 11.721 περιπτώσεις ο έλεγχος έλαβε χώρα σε επιχειρήσεις που σχετίζονται με την εστίαση και τη διασκέδαση.

Υψηλότερη παραβατικότητα εμφάνισαν οι 886 επιχειρήσεις -πέραν των χώρων εστίασης διασκέδασης- που σχετίζονται άμεσα με τον τουρισμό (ξενοδοχεία, εκμετάλλευση παραλιών, ενοικιάσεις σκαφών, επιχειρήσεις με τουριστικά είδη, κ.α.), ενώ αρκετά χαμηλότερη ήταν η παραβατικότητα στις υπόλοιπες 6.702 επιχειρήσεις. Η μέση ποσοστιαία παραβατικότητα στην επικράτεια αυτές τις 9 εβδομάδες ήταν 14,13%.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο διάστημα αυτό απασχολήθηκαν κάθε εβδομάδα στα συνεργεία ελέγχου 360 υπάλληλοι Δ.Ο.Υ. κατά μέσο όρο, ενώ σε 3.233 περιπτώσεις ο έλεγχος των συνεργείων των Δ.Ο.Υ. πραγματοποιήθηκε νυκτερινές ώρες (22:00 έως 06:00 της επόμενης). Οι έλεγχοι θα  συνεχιστούν με την ίδια ένταση και το αμέσως επόμενο διάστημα.

Κατά το ίδιο διάστημα λειτουργίας των συνεργείων ελέγχου στα τελωνεία (7/7-7/9/14) πραγματοποιήθηκαν στην επικράτεια συνολικά 8.218 μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι στη διακίνηση προϊόντων που υπόκεινται σε ΕΦΚ, αυτοκίνητα οχήματα, εφοδιασμούς πλοίων κλπ.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από τα τελωνεία Ε΄ Θεσσαλονίκης, Ν. Μουδανιών, Καβάλας, Κομοτηνής, Πατρών, Δ΄ Πειραιά, ΣΤ’ Πειραιά, Ελ. Βενιζέλου, Ναυπλίου, Β΄ Θεσσαλονίκης, Καλαμάτας, Λάρισας, Βόλου, Ρόδου, Ηγουμενίτσας, Μυτιλήνης, Δράμας, Ξάνθης και Σερρών.

Το μεγαλύτερο ποσοστό επί του συνόλου των μερικών επιτόπιων ελέγχων πραγματοποιήθηκαν στις τελωνειακές περιφέρειες Καβάλας και Θεσσαλονίκης, καθώς στις περιφέρειες αυτές παρουσιάζονται αυξημένοι κίνδυνοι κατά τη διακίνηση προϊόντων που πραγματοποιείται στα πλαίσια του διασυνοριακού εμπορίου με γειτονικές χώρες.

OIKONOMIA

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...