Συνταγή «Ελέ» στον Καπίνο – Γιατί ο Λεμονής μπορεί να ελπίζει στην… ανάστασή του

Συνταγή «Ελέ» στον Καπίνο – Γιατί ο Λεμονής μπορεί να ελπίζει στην… ανάστασή του

Όταν ο Σάββας Θεοδωρίδης παρουσίασε στον Τάκης Λεμονής στους παίκτες του Ολυμπιακού, αυτό που τόνισε ήταν ότι πρόκειται για έναν προπονητή που θα τους βοηθήσει διότι γνωρίζει καλά τις ακριβώς σημαίνει Ολυμπιακός. 

Η αλήθεια είναι ότι ο Τάκης Λεμονής έχει όντως βιώσει καταστάσεις τέτοιες στον πάγκο των ερυθρόλευκων που μπορεί να πει ότι έχει ξαναζήσει τα πάντα. Ακόμα και την ιστορία με τον Καπίνο. Έζησε κάτι ανάλογο με τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο, τον οποίο βοήθησε να κάνει τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του. Γι’ αυτό και μπορεί να ελπίζει ότι θα κάνει κάτι ανάλογο στο μέλλον και ο Στέφανος Καπίνο.

Ας γυρίσουμε λίγο πίσω, στις 32/11/2000, όταν ο Ματζουράκης έφυγε από τον Ολυμπιακό στον αγώνα για το κύπελλο UEFA με τη Λίβερπουλ. Εκεί ακριβώς χρονολογείται και η αρχή του τέλους των καλών σχέσεων του Ελευθερόπουλου με τον κόσμο της ομάδας. Τα συνθήματα εναντίον του Ματζουράκη δονούσαν το ΟΑΚΑ, με τη Λίβερπουλ να προηγείται με 1-2 περίπου 15 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Από γύρισμα του Μαυρογενίδη, η μπάλα φτάνει στον Ελευθερόπουλο, ο οποίος με πολύ αργό βήμα και σκυμμένο το κεφάλι, δείχνοντας “απογοητευμένος” απ’ την εικόνα της ομάδας, πηγαίνει προς τη μπάλα και την πασάρει σαν πεντάχρονο παιδί στο Γιώργο Ανατολάκη. 

Το κράξιμο του «Ελέ» στο ΟΑΚΑ 

Αυτό ήταν : Ο κόσμος που δεν είχε καταφερθεί ποτέ εναντίον του “Ελέ” την τετραετία που πέρασε, ξέσπασε. Ένα μακρόσυρτο “ΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥ” απλώθηκε στον αέρα και πρέπει να ακούστηκε μέχρι το… σπίτι του Ελευθερόπουλου. Το πράγμα χόντρυνε κι άλλο, με κάποιους να πετάνε μπουκάλια στον “Ελέ” και κάποιους άλλους να τον βρίζουν όπως δε θα έβριζαν ούτε τερματοφύλακα του… Παναθηναϊκού. Ο Αλέξης Αλεξανδρής πετυχαίνει το 2-2 και τα χειρότερα αποφεύγονται. Με το τέλος του αγώνα, ο Ελευθερόπουλος δηλώνει ότι παραιτείται από αρχηγός του Ολυμπιακού, ζητάει άδεια για ψυχολογικούς λόγους και εξαφανίζεται από προσώπου γης!

Η ώρα Λεμονή και η αποθέωση «Ελέ»

Αναλαμβάνει ο Λεμονής που θα οδηγήσει τον Ολυμπιακό στην Τούμπα ενάντια στον ΠΑΟΚ. Με καλύτερο παίκτη του αγώνα το Γεωργάτο (που όλως τυχαίως… αναστήθηκε μόλις έφυγε ο Ματζουράκης) ο Ολυμπιακός έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο και κέρδισε με 4-2. Η εξαφάνιση του Ελευθερόπουλου κράτησε λίγες εβδομάδες και με την επιστροφή του πήρε και πάλι φανέλα βασικού. Ακολούθησε η καλύτερη περίοδος του Ελευθερόπουλου κάτω απ’ τα δοκάρια του Ολυμπιακού, με τον “Ελέ” να αναγκάζει τον κόσμο να τον χειροκροτήσει και πάλι και τον ίδιο να πιάνει… απίστευτα πράγματα. Με εξαίρεση τον τελικό κυπέλλου και την ήττα του Ολυμπιακού απ’ τον ΠΑΟΚ με 2-4 – όπου όλη η ομάδα όμως είχε μαύρο χάλι – ο Ελευθερόπουλος ήταν ο πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού. 

Όσα του είπε ο Λεμονής

Ο “Ελέ” είχε πάρει μια ρεβάνς απ’ τον κόσμο που του επιτέθηκε, όμως όλα όσα είχε πει και είχε κάνει απλά έμπαιναν στην άκρη και δεν ξεχάστηκαν… To Φεβρουάριο του 2001, ο Ελευθερόπουλος έδωσε συνέντευξη στο “ΒΗΜΑ” σχετικά με τα τεκταινόμενα στη σεζόν και το επεισόδιο του Νοεμβρίου στον αγώνα με τη Λίβερπουλ, επιδεινώνοντας με ορισμένα εκ των λεγόμενών του τη σχέση του με τον κόσμο της ομάδας. 

Μέρος της συνέντευξης :

* Εν τέλει κατόρθωσες το τελευταίο διάστημα με την αγωνιστική παρουσία σου να κατεβάσεις… ρολά στην εστία του Ολυμπιακού και παράλληλα να κλείσεις και ορισμένα στόματα.
“Η καλύτερη απάντηση σε αυτούς που με αμφισβήτησαν δεν είναι η απόδοσή μου. Είναι αυτό που μου είπε ο Τάκης Λεμονής στα αποδυτήρια μετά την αναμέτρηση με τον Ιωνικό στη Νίκαια, το οποίο δεν το ξέρει κανείς”.

*­ Δηλαδή;
“Μου είπε λοιπόν ότι “εδώ και ενάμιση μήνα έχεις καταφέρει να μην έχω άγχος ακόμη και όταν ο αντίπαλος παίκτης βρίσκεται στη μικρή περιοχή”. Αυτή είναι η απάντηση σε όσους με αμφισβητούν. Οταν έχεις έναν τερματοφύλακα που σου προσφέρει αυτή τη σιγουριά, ακόμη και όταν δεν αποδίδει τα μέγιστα, δεν τον αλλάζεις. Γι’ αυτό και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς με έβαζε να παίζω και με ένα πόδι”.

* Πάντως ο κ. Λεμονής μπήκε στη διαδικασία να σε αφήσει εκτός ενδεκάδας χωρίς να έχεις κάποιο πρόβλημα τραυματισμού. Αυτό συνέβη για πρώτη φορά στην πορεία σου στον Ολυμπιακό.
“Ο κάθε προπονητής έχει τη φιλοσοφία του. Για παράδειγμα, ο Μπάγεβιτς δεν αλλάζει ποτέ τον τερματοφύλακα και τους δύο στόπερ. Οι υπόλοιποι παίκτες που μετέχουν στην ενδεκάδα είναι αναλώσιμοι. Τώρα όσον αφορά τον Τάκη, ας μην ξεχνάμε ότι του έπεσαν όλα μαζεμένα τους τρεις μήνες που είναι προπονητής στον Ολυμπιακό. Αυτό όμως που μου είπε μετά το παιχνίδι με τον Ιωνικό δείχνει ότι αρχίζει να καταλαβαίνει ή να νιώθει ορισμένα πράγματα πιο έντονα”.

*­ Σου μίλησε ο κ. Λεμονής όταν αποφάσισε να σε αφήσει στον πάγκο;
“Οχι. Ούτε προτού με αφήσει εκτός ενδεκάδας ούτε μετά που δεν έπαιζα. Εχω όμως την αίσθηση ότι ο Τάκης ξέρει τις δυνατότητές μου. Δεν είναι δυνατόν ο προπονητής να μη θέλει έναν καλό Ελευθερόπουλο κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού. Και το έβλεπα αυτό ότι το ήθελε”.
 

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/303242-Syntage-Ele-ston-Kapino-Giati-o-Lemones-mporei-na-elpizei-sten-anastase-toy ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...