Σύλληψη 24χρονου που εξαπατούσε ηλικιωμένους στην Καβάλα

Σύλληψη 24χρονου που εξαπατούσε ηλικιωμένους στην Καβάλα

Κατηγορία

christos.papad…
Δευτέρα 04/04/2016 – 18:52

Σύλληψη 24χρονου

ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΟΥ «ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΟΣ»                                                                        

Ένας 24χρονος συνελήφθη στην Καβάλα, ο οποίος φέρεται μαζί με τους δύο συνεργούς του να εξαπατούσαν πολίτες, χρησιμοποιώντας το πρόσχημα εμπλοκής συγγενικού τους προσώπου σε σοβαρό ή θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα με ανήλικο.

Σε μια από τις τελευταίες περιπτώσεις κατάφεραν να εξαπατήσουν ηλικιωμένη, αποσπώντας από αυτήν το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του 24χρονου μετά τη σύλληψή του και αποδόθηκε στην παθούσα.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ταξίαρχος Νικόλαος Μενεξίδης και ο αστυνομικός διευθυντής Καβάλας Γεώργιος Γκράνας, αναφέρθηκε ότι τον τελευταίο μήνα υπήρξαν καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες, άγνωστοι δράστες επιχειρούσαν να εξαπατήσουν ηλικιωμένα κυρίως άτομα στο νομό Καβάλας.

Σύμφωνα με καταγγελίες, άγνωστος δράστης επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τους πολίτες, στους οποίους παρουσιαζόταν ως αστυνομικός και προφασιζόμενος ότι συγγενικό τους πρόσωπο (κυρίως το παιδί τους) ήταν υπαίτιο σε σοβαρό ή θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα με ανήλικο, τους ζητούσε να καταβάλουν διάφορα χρηματικά ποσά, προκειμένου να αποφευχθεί η ποινική διαδικασία.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, κατά την τηλεφωνική τους συνομιλία, για να γίνουν πιο πειστικοί και να επιτύχουν την εξαπάτηση των θυμάτων τους, ένας από τους δράστες προσποιούνταν το συγγενικό πρόσωπο, το οποίο εκλιπαρούσε για βοήθεια.

Στην τελευταία περίπτωση εξαπάτησης που συνέβη χθες το μεσημέρι, αφού κατάφεραν να εξαπατήσουν τηλεφωνικά, με την παραπάνω μεθοδολογία, μία  γυναίκα, 84 ετών, στη συνέχεια εμφανίστηκε ο 24χρονος, σε σημείο της πόλης που είχαν προκαθορίσει και παρέλαβε από αυτήν το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον 24χρονο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε το ποσό των 6.000 ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στην 84χρονη.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 24χρονος, ο οποίος είναι βουλγαρικής υπηκοότητας, μαζί με άγνωστους μέχρι στιγμής συνεργούς του, το χρονικό διάστημα 31 Μαρτίου έως 3 Απριλίου, χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία, αποπειράθηκαν επίσης να εξαπατήσουν στο νομό Καβάλας, εκατόν σαράντα δύο ηλικιωμένα κυρίως άτομα, χωρίς όμως να καταφέρουν να ολοκληρώσουν τις πράξεις τους.

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...