Τέλος 10% στη συνδρομητική τηλεόραση – Τι λέει η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών

Δευτέρα 27/06/2016 – 19:23Εγκύκλιο για το πώς θα εφαρμοστεί  το τέλος 10%, στη συνδρομητική τηλεόραση, δημοσίευσε το Υπουργείο Οικονομικών.  Όπως τονίζεται στο κείμενο της εγκυκλίου, «παρέχονται οδηγίες για την ορθή και ομοιόμορφη εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 54 του ν. 4389/2016 σχετικά με την επιβολή τέλους στη συνδρομητική τηλεόραση».
Το «τέλος στη συνδρομητική τηλεόραση», θα επιβαρύνει τους συνδρομητές συνδρομητικής τηλεόρασης και για ένα πλήρες πακέτο της τάξης των π.χ. 50 ευρώ θα είναι ίσο με το 10% ή 5 ευρώ. Δηλαδή θα ο συνδρομητής θα πληρώνει 50 + 5 = 55 ευρώ!
Θα επιβάλλεται σε κάθε μηνιαίο λογαριασμό, κάθε σύνδεσης σε συνδρομητική τηλεόραση και θα αντιστοιχεί στο 10% του συνολικού μηνιαίου λογαριασμού, μαζί και του παγίου τέλους που εισπράττεται υπέρ της επιχείρησης, προ του φόρου προστιθέμενης αξίας.
Επίσης, ορίζεται ότι το τέλος θα εισπράττεται από τις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης και αποδίδεται, στη συνέχεια, στη Φορολογική Διοίκηση με μηνιαίες δηλώσεις που υποβάλλονται μέχρι το τέλος του μεθεπόμενου μήνα από την έκδοση κάθε λογαριασμού.
Άσχετα με το αν η εταιρία έχει εισπράξει τον λογαριασμό από τον πελάτη. Αυτό ίσως δημιουργήσει αυξημένες ανάγκες ρευστότητας στις επιχειρήσεις που οι πελάτες τους αφήνουν πολλούς απλήρωτους λογαριασμούς!
Με τις διατάξεις της παρ. 2 του ίδιου άρθρου, ορίζεται ότι απαλλαγές από φόρους και τέλη που προβλέπονται από τις ισχύουσες διατάξεις υπέρ ορισμένων προσώπων δεν καταλαμβάνουν το τέλος στη συνδρομητική τηλεόραση.
Όπως αναφέρεται στο κείμενο, η διαδικασία προσδιορισμού, βεβαίωσης και είσπραξης του τέλους καθώς και η επιβολή κυρώσεων, σε περίπτωση εκπρόθεσμης ή ανακριβούς δήλωσης ή μη υποβολής αυτής καθώς και εκπρόθεσμης καταβολής του τέλους, διέπονται από τις διατάξεις του ν. 4174/2013 (170 Α’).
Με τις διατάξεις της παρ. 4 του ίδιου άρθρου παρέχεται εξουσιοδότηση στον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων με απόφασή του να καθορίσει τον τύπο και το περιεχόμενο της δήλωσης απόδοσης του τέλους, το χρόνο και τη διαδικασία επιβολής και απόδοσής του και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια.
Τέλος με τις διατάξεις της παρ. 5, ορίζεται ότι η ισχύς των ρυθμίσεων των προηγούμενων παραγράφων, ως προς την επιβολή του τέλους συνδρομητικής τηλεόρασης, αρχίζει από 1.6.2016 και καταλαμβάνουν λογαριασμούς που εκδίδονται από την ημερομηνία αυτή και μετά».

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...