Τίτλοι τέλους για την Αννα Καφέτση στο ΕΜΣΤ

Τίτλοι τέλους για την Αννα Καφέτση στο ΕΜΣΤ
Είναι πλέον και επίσημο: Η Άννα Καφέτση τίθεται εκτός Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης με υπουργική απόφαση η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (24/11/2014, αρ. Φύλλου 726).

Σύμφωνα με το ΦΕΚ ανακαλείται η υπουργική απόφαση με την οποία είχε ανανεωθεί η θητεία της διευθύντριας του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (στις 11 Απριλίου 2012) και η Άννα Καφέτση «επανέρχεται αυτοδικαίως στην οργανική θέση που κατείχε πριν τον διορισμό της» και η οποία παραμένει κενή. Δηλαδή, στην Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου ως ιστορικός τέχνης.

Στο ίδιο ΦΕΚ δημοσιεύεται και η αποδοχή παραίτησης από τον υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τασούλα των προέδρου, αντιπροέδρου και μελών του Δ.Σ. του ΕΜΣΤ.

Το διάδοχο σχήμα, η νέα διοίκηση του ΕΜΣΤ, θα ανακοινωθεί σύντομα, πάλι με ΦΕΚ.

Το υπουργείο Πολιτισμού ακολούθησε τη συγκεκριμένη οδό, όταν η επί 14 χρόνια διευθύντρια του ΕΜΣΤ, Άννα Καφέτση, αρνήθηκε να υποβάλλει την παραίτηση της ενώ της ζητήθηκε από τον υπουργό Πολιτισμού (μετά τον «εμφύλιο» που είχε ξεσπάσει στο ΕΜΣΤ, μεταξύ της διευθύντριας και του ΔΣ με βασικό θέμα διαφωνίας την καθυστέρηση της μεταστέγασης του Μουσείου στη νέα στέγη, το κτίριο του Φιξ).

Το ΔΣ αντίθετα είχε παραιτήθηκε όταν ζητήθηκε από τον υπουργό Πολιτισμού.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...