Τί θα συμβεί στον οργανισμό σας αν κόψετε την ζάχαρη;

main

Ανήκετε σε εκείνους που καταναλώνουν αρκετή ποσότητα ζάχαρης καθημερινά; Αν ναι, σίγουρα γνωρίζετε ότι επιβαρύνετε σημαντικά τον οργανισμό σας και κυρίως τα δόντια σας!

Έχετε σκεφτεί ποτέ τι θα συνέβαινε αν αποφασίζατε να αφαιρούσατε τη ζάχαρη από την ημερήσια διατροφή σας;

Αν όχι, σας παρουσιάζουμε τα έξι προτερήματα που συνεπάγεται αυτή η απόφαση…

 

1) Κατ’ αρχήν, θα ήταν πολύ δύσκολο. Δώστε στον εαυτό σας ένα 48ωρο να ξεπεράσει το πρώτο σοκ και μετά όλα θα είναι καλύτερα.

 

2) Τα φαγητά είναι νόστιμα και από μόνα τους

Και αυτό θα το διαπιστώσετε μετά το πρώτο σοκ. Το γιαούρτι, οι φραουλίτσες και άλλα πολλά, είναι εξίσου νόστιμα και δίχως εκείνο το «κουταλάκι» ζάχαρης που συνήθιζες να προσθέτεις.

 

3) Καφές… σκέτος και τέλος!

Όταν βγάλετε τη ζάχαρη από τη ζωή σας, θα απολαμβάνετε περισσότερο η ατόφια γεύση του καφέ. Αν, ωστόσο, σας φαίνεται πολύ βαρύς, προσθέστε λίγο γάλα.

 

4) Λιγότεροι πονοκέφαλοι

Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση τροφίμων με αρκετή ζάχαρη, όπως μπισκότα ή γλυκά, εκτοξεύουν απότομα τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, ενώ στη συνέχεια πέφτουν κατά τον ίδιο τρόπο. Αυτό, σε μερικούς ανθρώπους προκαλεί πονοκεφάλους.

 

5) Σταθερή ενέργεια

Επιλέγοντας τροφές με φυτικά σάκχαρα όπως φρούτα και λαχανικά, τα επίπεδα ενέργειας στον οργανισμό παραμένουν  σταθερά, χωρίς ιδιαίτερες αυξομοιώσεις, όπως συμβαίνει με την κατεργασμένη ζάχαρη.

 

6) Όταν την ξαναδοκιμάσετε, θα την εκτιμήσετε περισσότερο

Αφού την βγάλατε από τη ζωή σας για ένα διάστημα, δικαιούστε να την γευτείτε με μέτρο. Φάτε ένα γευστικότατο παγωτό, θα διαπιστώσετε ότι κάθε μπουκιά είναι… όνειρο!

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...