Τί παιχνίδια παίζονται με τη νέα συμφωνία Καμμένου με το Ισραήλ;

Τί παιχνίδια παίζονται με τη νέα συμφωνία Καμμένου με το Ισραήλ;
Το Ισραήλ και η Ελλάδα έκλεισαν μια ιστορική συμφωνία άμυνας που επιτρέπει στο εβραικό κράτος να σταυθμεύσει τις στρατιωτικές του δυνάμεις στην Ελλάδα και αντίστροφα. 

Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά της η Jerusalem Post.

Η συμφωνία, ένα Status of Forces Agreement (SOFA), ρυθμίζει νομικά τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των στρατιωτικών δυνάμεων που θα σταθμεύουν στην άλλη χώρα.

Αυτή είναι η πρώτη συμφωνία αυτού του τύπου που υπογράφτηκε μεταξύ του Ισραήλ και μιας άλλης στρατιωτικής δύναμης εκτός των ΗΠΑ.

Ιστορική συμφωνία την χαρακτηρίζουν οι Ισραηλινοί

«Ο ελληνικός λαός είναι πολύ κοντά στον ισραηλίτικο λαό», δήλωσε ο Ελληνας υπουργός Άμυνας  Πάνος Καμμένος. «Η τρομοκρατία και το τζιχάντ δεν χτυπούν μόνο τη Μέση Ανατολή χτυπάει επίσης τα βαλκάνια και την Ευρώπη.

Η Ελλάδα είναι προσεκτική στο βαλιστικό πρόγραμμα του Ιράν.

Η χώρα μας είναι στην ακτίνα του βεληνεκούς των ιρανικών πυραύλων.Αν ένας ιρανικός πύραυλος κατευθύνεται προς τη Μεσόγειο αυτό μπορεί να σημαίνει το τέλος όλων των χωρών της περιοχής» πρόσθεσε.

Από το 2010 και μετά το Ισραήλ και η Ελλάδα επιτελούν από κοινού στρατιωτικά γυμνάσια στη Μεσόγειο.

Η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών ενδυναμώθηκε στο φόντο της αναπτυσόμενης έντασης μεταξύ του Ισραήλ και της Τουρκίας, έγραψε η Le Monde Juif info στις 19 Ιουλίου. 

« Το Ισραήλ και η Ελλάδα υπέγραψαν στρατιωτικό σύμφωνο» γράφει στον τίτλο της η Jerusalem Post και συνεχίζει.

Oι εκπρόσωποι των 2 χωρών υπέγραψαν καθεστώς μιας στρατιωτικής συμφωνίας στο Tel-Aviv που προσφέρει νόμιμη άμυνα και στα 2 στρατεύματα των αντίστοιχων χωρών με εκπαίδευση του ενός στη χώρα του άλλου.

Ο Πάνος Καμμένος επισκέφτηκε τον ισραηλινό ομόλογό του Moshe Ya’alon στο Υπουργείο της Άμυνας όπου και υπογράφτηκε η συμφωνία.

Το Ισραήλ δεν έχει υπογράψει ποτέ στο παρελθόν ανάλογη συμφωνία με άλλη χώρα εκτός των ΗΠΑ.

«Εκτιμάμε πολύ την επίσκεψή σας εδώ σε αυτήν την δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα. Αυτό υπογραμμίζει την σημασία των σχέσεων μεταξύ των χωρών» είπε ο  Yaalon.

«Ευχόμαστε στον ελληνικό λαό και στην Ελλάδα επιτυχία στις προσπάθειές τους να υπερβούν την οικονομική κρίση.

Προσευχόμαστε για αυτό από τη στιγμή που πιστεύουμε ότι η Ελλάδα είναι μι αχώρα πολύ σημαντικήμε την ιστορία της και τη συμβολή της στην ιστορία της ανθρωπότητας». Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...