Τα ενεργειακά στο επίκεντρο των επαφών με τους επικεφαλής των θεσμών

Τα ενεργειακά στο επίκεντρο των επαφών με τους επικεφαλής των θεσμών

Την Τρίτη

Ζητήματα που αφορούν την ενέργεια θα βρεθούν στο επίκεντρο των συναντήσεων των επικεφαλής των θεσμών με την ελληνική πλευρά την Τρίτη.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων διαμορφώνεται ως εξής:

    10.30 Εναρκτήρια συνάντηση
    12:00 Ενέργεια.

Τα σημαντικά μέτωπα που απομένουν είναι τα εξής: Ελληνικό, ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, κοινωνικά επιδόματα και ενεργειακά.

Όσον αφορά τα ενεργειακά, η ελληνική πλευρά φέρεται να έχει αποδεχτεί την αποεπένδυση του 40% του λιγνιτικού δυναμικού της ΔΕΗ κάτι που θα γίνει με την πώληση δύο μονάδων στη Μεγαλόπολη και ενδεχομένως και των μονάδων στη Φλώρινα.

Αυτό που θα διαπραγματευθεί η ελληνική πλευρά είναι η αναβολή του market test για τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο του επόμενου έτους, η παράταση ζωής των μονάδων σε Αμύνταιο και Καρδιά, αλλά και η μείωση των ποσοτήτων λιγνίτη και υδροηλεκτρικής ισχύος που θα πρέπει να παραχωρηθούν σε τρίτους μέσω των δημοπρασιών.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/311410-Ta-energeiaka-sto-epikentro-ton-epaphon-me-toys-epikephales-ton-thesmon ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...