Τα ραδιόφωνα πέταξαν έξω τη Focus από τις μετρήσεις

Τα ραδιόφωνα πέταξαν έξω τη Focus από τις μετρήσεις

 Τέλος εποχής μετά από 20 χρόνια για την Bari-Focus στις μετρήσεις για τις ακροαματικότητες των ραδιοφώνων. Σε νέα εποχή μπαίνει το ελληνικό ραδιόφωνο, μετά την ανάθεση του έργου της μέτρησης ραδιοφωνικής ακροαματικότητας στις MRB Hellas και 361 Research Solutions, από την ΑΕΜΑΡ (Αστική Εταιρεία Μέτρησης Ακροαματικότητας Ραδιοφωνικών Σταθμών Αττικής) ύστερα από απόφαση του ΔΣ της Ε.Ι.Ι.Ρ.Α (Ένωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αθηνών).

Όπως έγινε γνωστό, οι δύο εταιρίες θα πραγματοποιούν από κοινού την έρευνα (τα τηλεφωνήματα δηλαδή σε σταθερά και κινητά τηλέφωνα) ενώ η MRB μόνη της θα κάνει την επεξεργασία των απαντήσεων (ενσωμάτωση, έλεγχος ορθότητας δεδομένων, ανάλυση δεδομένων και μεταδεδομένων και διάχυση αυτών).

Η αλλαγή σελίδας, θα έρθει και επισήμως με τη νέα έρευνα που θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2019 και θα αφορά την τριετία 2019-2021. Η Bari-Focus είχε και την ευθύνη για τις μετρήσεις για σχεδόν μία γενιά και τώρα υπάρχει ενδιαφέρον για την σύγκριση νέων και παλαιών αποτελεσμάτων. Τι θα σημαίνει αν τα νούμερα των MRB Hellas και 361 Research Solutions είναι διαφορετικά; Τι θα σημαίνει αν μετά από 20 χρόνια δούμε να έρχονται τα πάνω κάτω στον χάρτη του ελληνικού ραδιοφώνου;

Γνώστες των εξελίξεων, τόνιζαν ότι έστω και την ύστατη στιγμή, υπήρχαν ιδιοκτήτες ραδιοφώνων που προσπαθούσαν πως και πως να κρατήσουν την Bari-Focus, αλλά απέτυχαν.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOINONIA/343630-Ta-radiophona-petaxan-exo-te-Focus-apo-tis-metreseis ΚΟΙΝΩΝΙΑΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...