Τζανακόπουλος: Η οικονομική πορεία της χώρας οδηγεί εκτός μνημονίων αλλά και στην αναβαθμισμένη γεωστρατηγική της θέση

Τζανακόπουλος: Η οικονομική πορεία της χώρας οδηγεί εκτός μνημονίων αλλά και στην αναβαθμισμένη γεωστρατηγική της θέση

Τζανακόπουλος

“Απολύτως και πλήρως εντός χρονοδιαγράμματος για το Ελληνικό”

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, παραχώρησε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση έχει ενιαία φωνή, η οποία εκφράζεται από τον πρωθυπουργό, καθώς και πως δεν τίθεται ζήτημα νέων μέτρων.

Ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε αφενός την οικονομική πορεία της χώρας που την οδηγεί, όπως είπε, εκτός μνημονίων αλλά και στην αναβαθμισμένη γεωστρατηγική της θέση.

Αναφερθείς στο ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, το ενέταξε στο πλαίσιο των διεθνών επαφών του Αλέξη Τσίπρα με ηγέτες μεγάλων χωρών οι οποίες βλέπουν, όπως είπε, την Ελλάδα ως ευκαιρία για μεγάλες επενδύσεις αλλά ταυτόχρονα αντιλαμβάνονται πως αποτελεί πόλο σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Αναφορικά με τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, αφού εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους οικείους του, ζήτησε να μην πολιτικοποιηθεί ένα τραγικό γεγονός.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιτέθηκε στη ΝΔ καταλογίζοντάς της ακροδεξιά ροπή και άφησε αιχμές για τη στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου.

Ειδικά για το τραγικό γεγονός της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου υπογράμμισε πως ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και έχει δώσει εντολή για την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης. «Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να προεξοφλήσω τα συμπεράσματα των αρχών» είπε και προσέθεσε ότι δεν θα πρέπει να αναζητηθεί πολιτική υπεραξία από ένα τραγικό γεγονός. «Συστήνω ηπιότητα και ψυχραιμία και αναμονή της επίσημης ενημέρωσης από την ΕΛΑΣ», είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να μην υπάρξουν πολιτικές διαιρέσεις στη σκιά ενός τραγικού γεγονότος.

«Η κυβέρνηση έχει ενιαία φωνή η οποία εκφράζεται από τον πρωθυπουργό και όλοι τοποθετούμαστε με τον ίδιο τρόπο» απάντησε ερωτηθείς εάν και ο κυβερνητικός εταίρος, οι ΑΝΕΛ, συμφωνούν με τις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Ερωτηθείς για τον συμβολισμό της πτήσης του πρωθυπουργού με F16, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι ισχύουν όσα δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στο πλευρό της Πολεμικής Αεροπορίας γνωρίζοντας ότι οι πιλότοι μας διακινδυνεύουν τη ζωή τους πάνω στο καθήκον.

Για το εάν η πτήση ήταν μήνυμα προς τη γείτονα χώρα, λίγο πριν από την επίσκεψη στις ΗΠΑ, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων «δεν είναι εύκολο να διαχειριστείς τους γείτονες που δεν συμβάλουν στην εμπέδωση καλής γειτονιάς, ωστόσο εμείς με τους φίλους και γείτονες Τούρκους προσπαθούμε να είμαστε σε διπλωματικό διάλογο και επαφή».

Για το ταξίδι στις ΗΠΑ υπογράμμισε πως «έρχεται σε συνέχεια σειράς διεθνών επαφών του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης -τα τελευταία δυο χρόνια- καθώς έχει αναβαθμιστεί η χώρα».

Η συνάντηση με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ γίνεται στο πλαίσιο διμερών επαφών και συναντήσεων που πραγματοποιούνται και με ηγέτες άλλων μεγάλων χωρών οι οποίες αντιλαμβάνονται ότι η έξοδος της Ελλάδας από την επιτροπεία δημιουργεί τις προϋποθέσεις να προχωρήσουν μεγάλες και πολύ μεγάλες επενδύσεις, ενώ ταυτόχρονα αντιλαμβάνονται και τον γεωπολιτικό ρόλο της χώρας, όπως υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Πρόσθεσε δε πως η χώρα μας εγγυάται τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε πως τα τελευταία δυο χρόνια στην ελληνική οικονομία έχουν εισρεύσει περισσότερα από δυο δισεκατομμύρια σε επενδύσεις, ενώ το 2017, έπειτα από δέκα χρόνια, πραγματοποιήθηκε η πρώτη βιομηχανική επένδυση. Επίσης, όπως τόνισε, έχουν προχωρήσει παρά πολύ και οι μεταρρυθμίσεις αναφορικά με τη μείωση της γραφειοκρατίας.

Για το Ελληνικό, είπε ότι βρισκόμαστε απολύτως και πλήρως εντός χρονοδιαγράμματος, υπενθυμίζοντας πως ο επενδυτής καθυστέρησε να καταθέσει την περιβαλλοντική μελέτη. Μάλιστα τόνισε πως μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έγιναν πολύ δύσκολες διοικητικές ενέργειες. Συμπλήρωσε πως με βάση τη σύμβαση δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην ξεκινήσει η επένδυση, καθώς ελληνικό Δημόσιο έχει κάνει όλα όσα του αναλογούσαν. Εκτίμησε πως μέχρι το καλοκαίρι του 2018 οι μετοχές του Δημοσίου θα μεταβιβαστούν στην εταιρεία Λάμδα.

Για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως από τη Δευτέρα ορισμένες εφημερίδες προσπάθησαν να δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα, αλλά χθες ήρθε η κ. Λαγκάρντ να απαντήσει, πως δεν ζητούν νέα μέτρα από την Ελλάδα. Χωρίς να υπάρχει επίσημη ή ανεπίσημη δήλωση από το Ταμείο ορισμένα μέσα επέμεναν στο σενάριο των νέων μέτρων, υπογράμμισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σχολιάζοντας δηκτικά πως το Ταμείο έχει ένα συγκεκριμένο απαισιόδοξο τρόπο να υπολογίζει τα νούμερα και κάθε φορά πέφτει έξω κι «έτσι θα πέσει έξω και για το 2018», τόνισε. Η ελληνική οικονομία ανακάμπτει, πιάνει τους στόχους και φέτος θα διανείμουμε κοινωνικό μέρισμα, υψηλότερο από το περσινό, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Διέψευσε πως τον Αύγουστο υπήρξε υστέρηση εσόδων, υπογραμμίζοντας πως η διαφορά προέκυπτε από τη μεταφορά της πληρωμής του ΕΝΦΙΑ τον Σεπτέμβριο, χρεώνοντας σκοπιμότητα ή άγνοια, σε όσους επέμεναν για «τρύπα» στα έσοδα.

Για την επεξεργασία νομοσχεδίου αναφορικά με τη χρήση φαρμακευτικής κάνναβης, ο κ. Τζανακόπουλος επιτέθηκε στη ΝΔ, λέγοντας πως μετά τη συντριπτική κοινοβουλευτική ήττα που υπέστη ο κ. Μητσοτάκης στο νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου, αντί να προσπαθήσει να διορθώσει την εικόνα της ΝΔ, εξαπέλυσε μια επίθεση χαμηλής πολιτικής ποιότητας ενάντια στην κυβέρνηση. «Δεν τίθεται θέμα χρήσης κάνναβης όπως το παρουσίασε η ΝΔ, υπάρχει σε εξέλιξη στο υπουργείο Υγείας η εξεργασία ενός σχεδίου για τη χρήση φαρμακευτική κάνναβης για συγκεκριμένες περιπτώσεις ασθενών», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και χρέωσε στη ΝΔ προσπάθεια διαστρέβλωσης του θέματος.

Καταλήγοντας ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε πως το νομοσχέδιο για τον αυτοπροσδιορισμό της ταυτότητας φύλου δεν τραυμάτισε τη συγκυβέρνηση, καθώς πέρασε με ευρύτατη πλειοψηφία από τη Βουλή, ενώ για το άρθρο 3 υπογράμμισε ότι δεν τέθηκε κομματική πειθαρχία αλλά ο κάθε βουλευτής ψήφισε κατά συνείδηση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαιρέτισε τη στάση του Ποταμιού στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, αφήνοντας αιχμές για πολιτικές δυνάμεις που, όπως είπε, κρύβονται από την κοινοβουλευτική δράση ή ακόμα για κάποιες που ρέπουν προς την Ακροδεξιά, όπως η ΝΔ.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/305202-Tzanakopoylos-E-oikonomike-poreia-tes-choras-odegei-ektos-mnemonion-alla-kai-sten-anabathmismene-geostrategike-tes-these ΠΟΛΙΤΙΚΗΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...