Τζανακόπουλος: Σύντομα η χώρα θα βρίσκεται εκτός μνημονίων

Τζανακόπουλος: Σύντομα η χώρα θα βρίσκεται εκτός μνημονίων

Τζανακόπουλος

“Τέταρτο μνημόνιο δεν υπάρχει, το μοναδικό μνημόνιο που υπάρχει είναι στο μυαλό του κ. Μητσοτάκη”

Ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος, υπογραμμίζει την πορεία εξόδου της χώρας από τα μνημόνια και την επιτροπεία τον Αύγουστο του 2018, προσθέτοντας ότι «τα μέχρι στιγμής δεδομένα δικαιώνουν την πρόβλεψη της κυβέρνησης ότι σύντομα η χώρα θα βρίσκεται εκτός μνημονίων».

Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα cnn.gr για τη μετά-μνημονιακή εποχή, τονίζει, «Δεν υπάρχει τρόπος να προεξοφλήσει κανείς την παρακολούθηση της ελληνικής οικονομίας». Παράλληλα, εκτιμά πως θα ισχύσουν και για την Ελλάδα οι κανόνες εποπτείας που ισχύουν για όλες τις χώρες της ευρωζώνης.

«Τέταρτο μνημόνιο δεν υπάρχει, το μοναδικό μνημόνιο που υπάρχει είναι στο μυαλό του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος, τι μας λέει; Ότι θέλει να εξαρτήσει τις μεταρρυθμίσεις με το χρέος» τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Τζανακόπουλος στη συνέντευξη του.

Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος επαναλαμβάνει πως αμέσως μετά και την τυπική λήξη του προγράμματος θα εκκινήσουν οι συζητήσεις που θα αφορούν στο πλαίσιο ρύθμισης του ελληνικού χρέους.

Ερωτηθείς για τους πλειστηριασμούς, ο ίδιος επαναλαμβάνει πως «η προστασία της πρώτης κατοικίας είναι θεσμοθετημένη από το νόμο Κατσέλη-Σταθάκη και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας των δανειοληπτών». Ωστόσο ο κ. Τζανακόπουλος στέλνει μήνυμα στους στρατηγικούς κακοπληρωτές και σε εκείνους που έχουν τη δυνατότητα και δεν πληρώνουν τα δάνεια τους. «Θα προστατεύσουμε τη λαϊκή κατοικία με κάθε τρόπο» είπε και πρόσθεσε πως στον αντίποδα δεν θα προστατευτούν εκείνοι που χρεοκόπησαν τις επιχειρήσεις τους, έβγαλαν τα χρήματα τους στο εξωτερικό και προκάλεσαν σε ένα βαθμό το πρόβλημα.

Σε ερώτηση για το κοινωνικό μέρισμα, επανέλαβε πως η κυβέρνηση κατάφερε και φέτος μέσω του υπερ-πλεονάσματος να ενισχύσει από την πρωτοβουλία της κυβέρνηση 3,5 εκ. πολίτες που είχαν άμεση ανάγκη.

Υπογράμμισε δε, πως το κοινωνικό μέρισμα της κυβέρνησης Σαμαρά ήταν προεκλογική κίνηση δεν αντιστοιχούσε στις πραγματικές δυνατότητες της οικονομίας, καθώς ήταν αποτέλεσμα δανεισμού του ελληνικού δημοσίου.

Ο Δ. Τζανακόπουλος δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι δεν αφορούσε οριζόντια πολίτες που είχαν ανάγκη, αλλά ομάδες που αποτελούσαν τον κορμό της εκλογικής πελατείας της ΝΔ.

«Η Ελλάδα δεν είχε πιάσει τους στόχους του προγράμματος -όταν δόθηκε το κοινωνικό μέρισμα από τον Αντώνη Σαμαρά- και αυτό εμείς το βρήκαμε μπροστά μας στη διαπραγμάτευση» πρόσθεσε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/314029-Tzanakopoylos-Syntoma-e-chora-tha-brisketai-ektos-mnemonion ΠΟΛΙΤΙΚΗΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...