Την Τετάρτη απολογείται ο Μπούκουρας για τα όπλα

bb
Την Τετάρτη απολογείται ο Μπούκουρας για τα όπλα
Ενώπιον των ανακριτριών της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής καλείται το πρωί της Τετάρτης ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Στάθης Μπούκουρας, προκειμένου να απολογηθεί για τις νέες κατηγορίες που του αποδίδονται στην υπόθεση που ερευνά η Δικαιοσύνη.
Ο προσωρινά κρατούμενος βουλευτής για τη βασική κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, καλείται από τις εφέτες ειδικές ανακρίτριες Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου να λογοδοτήσει για το νέο κατηγορητήριο που σχηματίστηκε σε βάρος του -και για το οποίο ήρθη προσφάτως η ασυλία του από τη Βουλή- που αφορά το αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος της παράβασης του νόμου περί όπλων με σκοπό την προμήθεια εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για την απολογία του.
Ο κ. Μπούκουρας αρνείται κάθε παράνομη πράξη του και υποστηρίζει ότι κατείχε νομίμως το όπλο για το οποίο ασκήθηκε σε βάρος του η συμπληρωματική δίωξη.

Ο ίδιος είπε πρόσφατα στη Βουλή, κατά τη διάρκεια συζήτησης για την άρση της ασυλίας του: «Αποδεικνύεται ότι ο λόγος για το αίτημα άρσης της ασυλίας μου είναι ότι κατά τη νομότυπη έρευνα που έγινε στο σπίτι μου βρήκαν μια κυνηγητική καραμπίνα για την οποία έχω νόμιμη άδεια. Αντί να δέχεται τρία φυσίγγια η δική μου χωρούσε πέντε φυσίγγια, είχα αφαιρέσει τον μειωτήρα φυσιγγίων, αλλά αυτό δεν αποτελεί πολεμικό υλικό».

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της εβδομάδας οι δύο δικαστικές λειτουργοί αναμένεται να καλέσουν ενώπιον τους και τον επίσης ανεξάρτητο πλέον βουλευτή Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, που είναι κατηγορούμενος για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Ο κ. Αλεξόπουλος, που αρνείται κάθε εμπλοκή του με ποινικά κολάσιμες πράξεις, αποχώρησε από την κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής, υποστηρίζοντας πως οι πρακτικές που εφάρμοζε το κόμμα αμαυρώνουν τις αξίες του πατριωτισμού. Είχε υποστηρίξει, επίσης, πως μετά την δολοφονία Φύσσα είχε ήδη αρχίσει να σκέπτεται σοβαρά να ανεξαρτητοποιηθεί.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...