Την έναρξη διεθνούς συνεδρίου στην Αρχαία Ολυμπία θα κηρύξει σήμερα ο Παυλόπουλος

bb

olo-to-paraskinio-tis-epilogis-paulopoulou.w_hrΤην έναρξη των εργασιών του διεθνούς συνεδρίου με τίτλο «Η Αρχαία Ελλάδα και ο σύγχρονος κόσμος», που θα πραγματοποιηθεί στην Αρχαία Ολυμπία από τις 29 έως τις 31 Αυγούστου, θα κηρύξει το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο στόχος  του συνεδρίου είναι να καταδειχτεί, μέσα από τη διεπιστημονική προσέγγιση (στο συνέδριο θα συμμετέχουν 180 επίλεκτα μέλη της διεθνούς ακαδημαϊκής κοινότητας από όλες τις επιστημονικές περιοχές), ότι ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός δεν αποτελεί μόνο πολιτισμική μήτρα που εκκόλαψε το τεχνολογικό θαύμα του 21ου αιώνα, αλλά μπορεί να απαντήσει σε σύγχρονα επιστημονικά ερωτήματα και να δώσει λύση στην αξιακή κρίση. Με άλλα λόγια, να γίνει παγκόσμια γνωστή κάθε «αδιάβαστη γραμμή» της αρχαιοελληνικής γραμματείας και να προβληθεί η «κρυμμένη» ακόμη γνώση των αρχαιοελληνικών επιτευγμάτων που φαίνεται ότι αποτελούν τη λύση των παντός τύπου σύγχρονων προβλημάτων, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές του. Παράλληλα, οι εργασίες του συνεδρίου στοχεύουν να τεκμηριώσουν πώς ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός μετασχηματιζόμενος προοδευτικά μπορεί να επιδράσει σ’ όλη τη γνωσιακή πλατφόρμα, όχι μόνο στο στενό πλαίσιο της επιστημονικής κοινότητας αλλά στο ευρύτερο κοινωνικό πλέγμα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να φτάσει στο συνεδριακό κέντρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στις 10.30 το πρωί, όπου θα τον υποδεχτεί ο πρόεδρος του συνεδρίου, ομότιμος καθηγητής Στέφανος Παϊπέτης. Σύμφωνα με το πρόγραμμα του συνεδρίου, θα ακολουθήσουν οι προσφωνήσεις του καθηγητή Στέφανου Παϊπέτη, του α’ αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς, του επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλου, της πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Πατρών, καθηγήτριας Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, του ακαδημαϊκού Αντώνη Κουνάδη και της εθνικής πρέσβεως της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης Αικατερίνης Παναγοπούλου, η οποία θα αναγγείλει την ίδρυση του Κέντρου Επιστημών και Ελληνικών Αξιών, που θα επικυρωθεί με την υπογραφή του ιδρυτικού χάρτου του εν λόγω κέντρου από τους Θύμιο Κοτζά, δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας, Γεώργιο Γεωργιόπουλο, αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, δήμαρχο Ήλιδας, οι οποίοι και θα απευθύνουν συμβολικούς χαιρετισμούς.

Με την ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας θα κηρυχθεί επίσημα η έναρξη των εργασιών του συνεδρίου. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η συμβολική υπογραφή του Ιδρυτικού Χάρτη από τους συνέδρους.

Οργανωτικός φορέας του συνεδρίου είναι το Πανεπιστήμιο Πατρών.

The post Την έναρξη διεθνούς συνεδρίου στην Αρχαία Ολυμπία θα κηρύξει σήμερα ο Παυλόπουλος appeared first on indicator.gr.

Πηγή:

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...