Την ερχόμενη εβδομάδα η συνάντηση Κατρούγκαλου-κοινωνικών εταίρων ενόψει διαπραγμάτευσης για εργασιακά

280315201123_3942«Η συζήτηση για τα εργασιακά που θα γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, αποτελεί προσπάθεια για να επανασυνδεθούμε με την κανονικότητα του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου, που προβλέπει μια αγορά ρυθμισμένη από τα κοινωνικά δικαιώματα και τις εγγυήσεις του δικαίου» ανέφερε μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Ευρωπαϊκών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος και τόνισε:

«Αυτή η μαυρίλα και η λιτότητα της προηγούμενης περιόδου ήταν ένα εξιτήριο εξόδου από την Ευρώπη».

Ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να συναντηθεί με τους κοινωνικούς εταίρους προκειμένου να επιβεβαιώσουμε μια κοινή στάση κατά τη διαπραγμάτευση, η οποία θα αποκλείει το δικαίωμα της ανταπεργίας και των ομαδικών απολύσεων και θα προωθεί το αίτημα για την επαναφορά κοινωνικών διαπραγματεύσεων.

Ο υπουργός Εργασίας πρόσθεσε ότι, θα επιδιώξει τη συναίνεση και των άλλων κομμάτων της Βουλής γιατί «πρόκειται για θέμα που υπερβαίνει τις παρατάξεις της Βουλής», όπως χαρακτηριστικά είπε.

The post Την ερχόμενη εβδομάδα η συνάντηση Κατρούγκαλου-κοινωνικών εταίρων ενόψει διαπραγμάτευσης για εργασιακά appeared first on indicator.gr.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...