Τιμή – ρεκόρ για εξώφυλλο πουλήθηκε το αυθεντικό εξώφυλλο του Αστερίξ «Ο Γύρος της Γαλατίας»

Τιμή – ρεκόρ για εξώφυλλο πουλήθηκε το αυθεντικό εξώφυλλο του Αστερίξ «Ο Γύρος της Γαλατίας»

Το αυθεντικό εξώφυλλο του άλμπουμ των περιπετειών του Αστερίξ «Ο Γύρος της Γαλατίας» πωλήθηκε, σήμερα, σε δημοπρασία στο Παρίσι σε τιμή – ρεκόρ, φτάνοντας το 1,4 εκατομμύρια ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο Οίκος δημοπρασιών Drouot.

Το έγχρωμο εξώφυλλο, που φέρει χειρόγραφες αφιερώσεις των δημιουργών του Αστερίξ, Ρενέ Γκοσινί και Αλμπέρ Ουντερζό, προς τον στενό τους φίλο, σκηνοθέτη Πιερ Τσερνιά, είχε εκτιμηθεί στα 180.000 – 200.000 ευρώ.

Το εξώφυλλο του άλμπουμ «Η Ασπίδα της Αρβέρνης», που αναμενόταν ότι θα πωληθεί σε παρόμοια τιμή, έπιασε, τελικά, 1.197.000 ευρώ.

Ο «Γύρος της Γαλατίας» δημοσιεύτηκε, αρχικά, σε συνέχειες στο περιοδικό «Pilote», αρχής γενομένης από τον Φεβρουάριο του 1963. Κυκλοφόρησε σε άλμπουμ από τον Οίκο Dargaud & Lombard, το 1965.

Το 2014, το ασπρόμαυρο εξώφυλλο του άλμπουμ «Ο μάντης» πωλήθηκε έναντι 193.500 ευρώ, σε δημοπρασία του Οίκου Christie’s.

Η σειρά κόμικ, που ξεκίνησε το 1959, έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 100 γλώσσες και διαλέκτους, μεταξύ των οποίων στην κρητική, την κυπριακή και την ποντιακή, ακόμα και στα αρχαία ελληνικά και τα λατινικά -γλώσσα η οποία είναι καλτ της σειράς προσδίδοντας έναν ρεαλιστικό τόνο. Έχει κάνει 280 εκατομμύρια πωλήσεις σε όλο τον κόσμο.

Ίσως αποτελεί το πιο δημοφιλές γαλλικό κόμικ στον πλανήτη και οικείο ανάγνωσμα σε κατοίκους όλων των ηλικιών ανά την Ευρώπη.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/305339-Time-rekor-gia-exophyllo-poyletheke-to-aythentiko-exophyllo-toy-Asterix-O-Gyros-tes-Galatias ΚΟΣΜΟΣΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...