Τι έλεγε η διαθήκη της πριγκίπισσας Νταϊάνας,του Τσώρτσιλ και του Κάρολου Ντίκενς;

bb
Τι έλεγε η διαθήκη της πριγκίπισσας Νταϊάνας,του Τσώρτσιλ και του Κάρολου Ντίκενς;
Η Βρετανία ανέβασε σήμερα στο Ίντερνετ τα αρχεία διαθηκών της Αγγλίας και της Ουαλίας. Τα αρχεία αυτά ανατρέχουν μέχρι το 1858 και περιέχουν 41 εκατ. διαθήκες.  Στις διαθήκες αυτές είναι και  του Ουίνστον Τσώρτσιλ, της πριγκίπισσας Νταϊάνας και  του Καρόλου Ντίκενς.

«Είναι μια φανταστική πηγή όχι μόνο για τους γενεαλόγους, αλλά και για κάθε πρόσωπο που ενδιαφέρεται για την κοινωνική ιστορία ή για διάσημα πρόσωπα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υφυπουργός Δικαιοσύνης αρμόδιος για τα δικαστήρια Σάιλες Βάρα.
Μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων επιτρέπει στους ενδιαφερομένους να την ερευνούν πληκτρολογώντας ένα επώνυμο και μια ημερομηνία θανάτου. Μπορεί κανείς να αποκτήσει ηλεκτρονικό αντίγραφο της επιλεγμένης διαθήκης μέσα σε διάστημα 10 ημερών έναντι 10 στερλινών (12,75 ευρώ).
Τα αρχεία αυτά, τα οποία ήταν ανέκαθεν δημόσια, αλλά δεν ήταν μέχρι τώρα διαθέσιμα στο Ίντερνετ, μπορούν να χρησιμοποιούνται από ερασιτέχνες και επαγγελματίες γενεαλόγους, αλλά και από όποιον έχει περιέργεια να ανακαλύψει την τελευταία βούληση κάποιου διάσημου.
Οι περίεργοι θα μπορέσουν έτσι να διαβάσουν πως ο Κάρολος Ντίκενς είχε ζητήσει να ενταφιαστεί χωρίς πολυτέλειες και ιδιωτικά, πως ο οικονομολόγος Τζον Κέινς επιθυμούσε να καταστραφούν οι περισσότερες από τις σημειώσεις και τα χειρόγραφά του που δεν είχαν δημοσιευθεί ή ακόμη πως ο μαθηματικός Άλαν Τούρινγκ μοίρασε εξίσου τα υπάρχοντά του ανάμεσα σε μια ομάδα συναδέλφων και τη μητέρα του.
Καμιά λεπτομέρεια για τις διαθήκες του πρώην πρωθυπουργού Ουίνστον Τσώρτσιλ ή της πριγκίπισσας Νταϊάνας δεν  περιελήφθη στην ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...