Τι είπαν Τσακαλώτος – Χόγιερ για τη χρηματοδότηση τη Ελληνικής Οικονομίας!

Τι είπαν Τσακαλώτος – Χόγιερ για τη χρηματοδότηση τη Ελληνικής Οικονομίας!

Στηρίξαμε την Ελλάδα πριν, κατά και θα το κάνουμε και μετά την κρίση, τόνισε, ο πρόεδρος της ΕΤΕπ Βέρνερ Χόγιερ, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων των νέων γραφείων της, στην Αθήνα, που δείχνει την αύξηση των δραστηριοτήτων της Τράπεζας, στη χώρα και μία δέσμευση για μελλοντικές συνεργασίες. Ο κ. Χόγιερ, πραγματοποίησε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, μισή ώρα πριν τα εγκαίνια, κατά τη μία και μισή, όπου οι δύο άνδρες συζήτησαν για τις προοπτικές περαιτέρο δραστηριοποίησης της ΕΤΕπ στην Ελληνική Οικονομία. Ήδη το 2017, αναμένεται να εκταμιευτούν έως και 2 δις ευρώ, τα οποία θα κατευθυνθούν κυρίως σε έργα υποδομών, με το ποσό στην 3ετία να φτάνει έως και τα 7 δις ευρώ. Ήδη μέχρι σήμερα, η συνολική έκθεση της τράπεζας στην Ελλάδα, έχει φτάσει τα 17,5 δις ευρώ.

Κατά την τελετή των εγκαινίων στο κτήριο της Βασιλίσσης Σοφίας 60, ο κ. Χόγιερ, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην επενδυτική στρατηγική της τράπεζας και της χώρας, λέγοντας ότι τα 2 δις ευρώ που αναμένεται να εκταμιευτούν μέσα στο έτος, είναι ρεκόρ για τη χώρα. Συνεχίζοντας, τόνισε πως η Ελλάδα εντάσσεται στην πρώτη κατηγορία των χωρών με τις μεγαλύτερες απορροφήσεις του πακέτου Γιούνκερ και σε πραγματικούς αριθμούς, μετά τη Γαλλία και τη Γερμανία, είναι η μόνη χώρα που έχει ξεπεράσει σε απορροφήσεις το 1 δις ευρώ!

Αναφερόμενος στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, είπε πως βλέπει θετικές ενδείξεις, για το μέλλον, εκφράζοντας ωστόσο την ελπίδα του, αυτή η ανάπτυξη να αποτυπωθεί και στις τσέπες των πολιτών!

Στη συνέχεια, ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος  ευχαρίστησε, εκ μέρους της κυβέρνησης, τον κ. Χόγιερ για την σημαντική παρουσία της ΕΤΕπ στην Ελλάδα επισημαίνοντας ότι υπάρχει ανάγκη για την εμβάθυνση και τη διεύρυνση της συνεργασίας, όχι μόνο μεταξύ της Ελλάδας και της τράπεζας αλλά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Ειδικά για την Ελλάδα, είπε πως υπάρχει ένας χώρος όπου οι επιχειρηματίες θα έχουν σωστή πληροφόρηση, ώστε να μην ξοδεύουν τα λεφτά τους σε λάθος επενδύσεις.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/303293-Ti-eipan-Tsakalotos-CHogier-gia-te-chrematodotese-te-Ellenikes-Oikonomias ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...