Τι είπε στο Δικαστήριο ο πατέρας που κατηγορείται ότι σκότωσε την 6χρονη Στέλλα

Τι είπε στο Δικαστήριο ο πατέρας που κατηγορείται ότι σκότωσε την 6χρονη Στέλλα

«Θόλωσα, ήταν ένα λάθος»

Σε ατύχημα απέδωσε το θάνατο της μικρής Στέλλας από ασφυξία, ο πατέρας της κατά την απολογία του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Ο 62χρονος πρώην αστυνομικός κατηγορείται ότι τον Απρίλιο του 2017 έπνιξε την 6χρονη κόρη του που αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα στο σπίτι τους στην Αγία Βαρβάρα και στην συνέχεια την έβαλε σε σακούλα σκουπιδιών και την πέταξε στον κάδο απορριμμάτων.
«Κατά λάθος έγινε, ήταν ατύχημα. Το παιδί έκλαιγε γιατί δεν ήθελε να την κάνω μπάνιο. Την πήρα αγκαλιά και της έκλεισα το στόμα για να μην ξυπνήσει τον γιο μου… Χωρίς να το καταλάβω το παιδί έχασε την αναπνοή του… Μετά θόλωσα …», είπε στην απολογία του.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος, όπως είπε, είναι κρατούμενος στο ψυχιατρείο των φυλακών του Κορυδαλλού, περιέγραψε στους δικαστές τι έγινε εκείνο το βράδυ.

«Τη συγκεκριμένη μέρα ήμουν στο σπίτι και με πήρε τηλέφωνο η σύζυγός μου. Μου ζήτησε να κάνω την Στέλλα μπάνιο. Εκείνη δεν ήθελε. Την πήρα στην αγκαλιά μου. Φοβήθηκα μην ξυπνήσει τον Μάριο (σ.σ. τον δίδυμο αδελφό της 6χρονης) και της έκλεισα το στόμα για να μην κλαίει. Χωρίς να το καταλάβω το παιδάκι έχασε την αναπνοή του. Μου έμεινε στα χέρια. Έκανα προσπάθεια να το επαναφέρω αλλά δεν τα κατάφερα. Θόλωσε το μυαλό μου και έκανα ό,τι έκανα. Ζητώ ένα μεγάλο συγγνώμη και από την σύζυγό μου και από την κοινωνία».

Εισαγγελέας: Ήταν τόσο σημαντικό για σας να μην ξυπνήσει ο γιος σας; Γιατί να μην ξυπνήσει;
Κατηγορούμενος: Δεν ήθελα να τον ξυπνήσω.
Εισαγγελέας: Δεν σκεφτήκατε ότι το παιδί σκάει όταν της κλείνατε το στόμα;
Κατηγορούμενος: Όχι δεν το αντιλήφθηκα. Κοίταζα να δω αν ο γιος μου ξύπνησε μέσα στη φασαρία…
Εισαγγελέας: Γιατί να μην ξυπνήσει ο γιος σας; Μήπως τον αγαπάτε λίγο παραπάνω;
Κατηγορούμενος: Όχι…
Εισαγγελέας: Γιατί δεν πήρατε τηλέφωνο το 166;
Κατηγορούμενος: Θόλωσα, δεν ήξερα τι έκανα. Το παιδί σταμάτησε να κινείται και το άφησα στο καναπέ…Το κράτησα 3 με 4 λεπτά… Μετά της έκανα μαλάξεις για να τη συνεφέρω αλλά δεν τα κατάφερα.
Εισαγγελέας: Αφού την άφησες στον καναπέ τι έκανες;
Κατηγορούμενος: Την έβαλα σε μια σακούλα… Σε σακούλες και την πέταξα…
Εισαγγελέας: Δεν μου αρέσει η λέξη την «πέταξα». Για το παιδί σας μιλάτε.
Πρόεδρος: Δεν καταλάβατε ότι το παιδί σας αντιστεκόταν;
Κατηγορούμενος: Όχι δεν το κατάλαβα.
Πρόεδρος: Αφήνετε τη σορό στον κάδο και μετά τι κάνετε;

Κατηγορούμενος: Ανακάτεψα το σπίτι για να φανεί σαν διάρρηξη και με πήρε ο ύπνος…
Οι ερωτήσεις που ακολουθήσαν από την έδρα ήταν πολλές. Οι απαντήσεις του κατηγορουμένου δεν φαίνεται να έπεισαν, με τον εισαγγελέα να ρωτά: «Κύριε κατηγορούμενε μας κοροϊδεύετε;».
Κατά την απολογία του, ο κατηγορούμενος είπε ότι στις φυλακές αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει δύο φορές, ενώ προέβαλε τον ισχυρισμό του μειωμένου καταλογισμού, λόγω ψυχικής ασθένειας.

Ξέσπασε η μητέρα – «Δεν υπάρχει συγγνώμη»
Την παραδειγματική τιμωρία του κατηγορουμένου ζήτησε από το δικαστήριο η μητέρα της μικρής Στέλλας.
«Θέλω να τιμωρηθεί παραδειγματικά. Δεν μπορεί ο ίδιος ο πατέρας να αφαιρεί τη ζωή του παιδιού του… Αυτό είναι το κοριτσάκι μου, κοιτάξτε το δεν έπρεπε να καταλήξει στα σκουπίδια”», είπε η μητέρα της Στέλλας κρατώντας μια φωτογραφία του παιδιού της και, απευθυνόμενη στον κατηγορούμενο, είπε:

«Κοίταξέ την, δεν ήταν για τα σκουπίδια το παιδί μου, δεν της άξιζε… Παιδί μου, παιδί μου».
Εκείνη την ώρα, ο κατηγορούμενος ξέσπασε σε λυγμούς κρατώντας το πρόσωπό του με τα χέρια του, χωρίς όμως να κοιτάξει την φωτογραφία του παιδιού του.

«Σήκωσε τα μάτια σου, κοίταξέ την», φώναξε από το ακροατήριο ο θείος του παιδιού.
Στην κατάθεση της η μητέρα, εξήγησε στους δικαστές ότι εκείνη την ημέρα βρισκόταν στο νοσοκομείο μετά από χειρουργική επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον σύζυγό της, της είπε ότι άγνωστοι είχαν εισβάλει στο σπίτι τους και την απήγαγαν, κλέβοντας μάλιστα και χρυσαφικά τους.

«Πήγα στο σπίτι, βρήκα ένα χάος και το παιδί μου έλειπε. Έψαχνα να βρω ποιος ήταν ο λόγος να κλέψουν ένα παιδάκι», είπε η μητέρα, η οποία ανέφερε στο δικαστήριο ότι ο κατηγορούμενος λάμβανε φαρμακευτική αγωγή, αγχολυτικά και αντιψυχωσικά, λόγω άγχους, τα οποία όπως ανέφερε του δημιουργούσαν καταστολή.

Πρόεδρος: Θα μπορούσε να ήταν ένα ατύχημα;
Μαρτυρας: Δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω αυτό που έγινε. Δεν μπορώ να βρω αιτία. Αυτό το γιατί θα με βασανίζει για πάντα. Θα το δεχόμουν ότι ήταν ατύχημα αν φώναζε βοήθεια. Όχι αυτό που έκανε μετά… Και το αποκορύφωμα ήταν τα σκουπίδια. Δεν θέλω να το πιστέψω… Ο γιος μου δεν είχε καταλάβει κάτι. Μου είπε οτι η Στελλίτσα  ήταν στο διπλανό κρεβατάκι και της κράταγε  το χεράκι για να μην φοβάται.  Πιστεύω ότι εκείνη την ώρα είχε φύγει και την έβαλε στο κρεβάτι για να κοιμηθεί ο Μάριος και να κάνει όλα τα άλλα. Είμαι σίγουρη ότι όταν μιλούσαμε στο τηλέφωνο το παιδί είχε φύγει…

Η μητέρα της Στέλλας είπε ακόμη για τον γιο της: «Ξέρει τα πάντα, πηγαίνει λουλούδια και παιχνίδια στην αδελφή του, της μιλάει αλλά εκείνη δεν απαντά…».

Συγκλονιστική ήταν η κατάθεση του αστυνομικού που βρήκε το παιδί στα σκουπίδια. Με δάκρυ στα μάτια είπε: «Έχω δει δεκάδες πτώματα, η σκηνή που ανοίξαμε τον κάδο και έβγαλα μια σακούλα από την οποία μέσα είδα ένα παιδί σαν να κοιμάται, εμένα  μ’ έχει στιγματίσει».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/325988-Ti-eipe-sto-Dikasterio-o-pateras-poy-kategoreitai-oti-skotose-ten-6chrone-Stella ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...