Τι ισχύει για τις τηλεοπτικές άδειες

asdfΣε ανοιχτή διαβούλευση μέχρι την Παρασκευή ο ανοιχτός διεθνής διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, πανελλαδικής εμβέλειας. «Από εκεί και πέρα θα ακολουθήσουν μερικές μέρες για τυχόν ενστάσεις και μέσα στον Ιούλιο θα μιλάμε για ένα νέο τοπίο στα τηλεοπτικά κανάλια», επεσήμανε ο Γενικός Γραμματέας, Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, σχολιάζοντας στην εκπομπή «Η Φυλή των Φίλων» την πορεία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Επιπλέον απαρίθμησε τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για την ευρύτερη εξυγίανση του επικοινωνιακού περιβάλλοντος.

Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής;

«Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσες εταιρίες ή συμπράξεις εταιριών μπορούν να διαβεβαιώσουν την ασφαλιστική και τραπεζική τους ακεραιότητα», δήλωσε στο Κόκκινο ο κ. Κρέτσος.

Υπάρχουν εξαιρέσεις – ασυμβίβαστο: «Οι εταιρίες αυτές δεν πρέπει να έχουν σχέση με διαφημιστικές δραστηριότητες , δημοσκοπήσεις ή να εκκρεμούν εις βάρος τους κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα», σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και  Επικοινωνίας.

«Με τον ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό και το νέο τοπίο διαφάνειας που προσπαθεί να επιβάλει η νέα νομοθεσία ουσιαστικά κλείνει η πόρτα στο μαύρο χρήμα. Τα χρήματα των ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών θα πρέπει να είναι πιστοποιημένα από τα τραπεζικά ιδρύματα», ξεκαθάρισε.

Για τα εμπόδια που υψώνει η αντιπολίτευση

«Αποτελεί καθαρά πολιτική επιλογή της ΝΔ, η σύμπλευση της με τη διαπλοκή και το ΔΟΛ του κ. Ψυχάρη. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός των επανειλημμένων αποπειρών παρεμπόδισης της συνεδρίασης του ΕΣΡ. Η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη προσπάθησε να βρει προφάσεις για να μην περάσει το νομοσχέδιο, είμαστε, όμως, στο τελικό στάδιο του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες και προχωράμε στην εξυγίανση του τοπίου επικοινωνιών», υπογράμμισε ο Λευτέρης Κρέτσος.

Μετά τον Ιούλιο σειρά παίρνουν και οι ραδιοφωνικές άδειες

«Όταν θα ολοκληρωθεί το ζήτημα με τις τηλεοπτικές άδειες, τότε θα προχωρήσουμε και σε άλλα ζητήματα που απασχολούν το μιντιακό τοπίο. Προτεραιότητα της κυβέρνησης η ευρύτερη εξυγίανση του επικοινωνιακού περιβάλλοντος, τόνισε ο κ. Κρέτσος. Ήδη γίνονται συζητήσεις και έρευνα για  νέους τρόπους που θα διεξάγονται οι δημοσκοπήσεις,  για το ραδιοφωνικό τοπίο , αλλά και για την ευρύτερη εποπτεία των ΜΜΕ όσον αφορά την διαφημιστική πίτα». «Το μεγάλο πρόβλημα του μιντιακού συστήματος είναι η έλλειψη διαφάνειας. Το πρόβλημα αυτό αγγίζει τις ιδιαίτερες σχέσεις που είχαν οι παραδοσιακοί πολιτικοί σχηματισμοί με τους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών, με τα μίντια shop, με τις εταιρίες δημοσκοπήσεων και με τις διαφημιστικές εταιρίες. Πρόβλημα που αποτελεί και μέρος του ευρύτερου οικονομικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα», υποστήριξε ο κ. Κρέτσος.

stokokkino.gr

The post Τι ισχύει για τις τηλεοπτικές άδειες appeared first on indicator.gr.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...