Τι μουσική να ακούτε όταν γυμνάζεστε

bb
Τι μουσική να ακούτε όταν γυμνάζεστε
Πώς θα αρχίσετε τη γυμναστική, ακόμα και όταν προτιμάτε να κουλουριάσετε σε έναν καναπέ? Η απάντηση είναι απλούστερη απ “όσο νομίζετε: τη μουσική. 
Μια ευχάριστη μουσική μπορεί να σας βοηθήσει,  να απολαύσετε περισσότερο όποια γυμναστική και εάν κάνετε. Απλά πρέπει να γνωρίζετε ποια είδη μελωδιών, να βάλετε στη λίστα σας.

Η μουσική ως κίνητρο
Η μουσική μπορεί να σας παρακινήσει να ασκηθείτε περισσότερο, γιατί σας αποσπά την προσοχή από το να κουραστείτε ή από το να θέλετε να σταματήσετε. Υπάρχει όμως, μια παγίδα: Αν η μουσική είναι πάρα πολύ γρήγορη, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα βοηθήσει την απόδοσή σας, την απόλαυση, ή την αντοχή σας. Έρευνες έδειξαν, πως όταν ο ρυθμός της μουσικής «συντονίζεται» με τον ρυθμό της άσκησης, τότε αυτός που αθλείται καταναλώνει κατά 6% λιγότερο οξυγόνο. Επίσης, έχει αποδειχθεί πως η μουσική σε συνδυασμό με την άσκηση, αυξάνει την αντοχή κατά 20%. Επιλέξτε, άρα τα τραγούδια που αντικατοπτρίζουν το ρυθμό της καρδιάς σας , ανάλογα με το επίπεδο της άσκησης.

Πώς ξέρετε τι ρυθμό θα πρέπει να ακούσετε;
Ευτυχώς,  οι αθλητιατρικοί ερευνητές έχουν περάσει αμέτρητες ώρες, μελετώντας ακριβώς αυτό το ζήτημα και έχουν καταλήξει σε μια απάντηση. «Κατά τη διάρκεια άσκησης υψηλής έντασης, υπάρχει ένα ανώτατο όριο για τη μουσικό tempo, περίπου 140 bpm,» λέει ο Δρ. Κώστας Καραγιώργης της Σχολής Αθλητισμού και Παιδείας. Πέρα από αυτό, πιθανώς δεν αποκομίζετε οφέλη από την προπόνηση σας. Επιπλέον, κατά την προθέρμανση, ξεκινήστε με ένα πιο αργό ρυθμό  και στη συνέχεια επιταχύνετε σταδιακά το ρυθμό, μέχρι να χτυπήσει το 140 bpm, για το πιο έντονο μέρος της άσκησης σας.

Παρακολουθήστε την ένταση του ήχου
Συνήθως υπάρχουν λίγες συνέπειες όταν ακούτε μουσική πολύ δυνατά, κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης. Μετά υπάρχει πιθανότητα να έχετε μια ελαφριά πίεση, ένα κουδούνισμα στα αυτιά σας, και μια προσωρινή απώλεια της ακοής. Όμως, στις περισσότερες περιπτώσεις, η ακοή  θα ανακάμψει πλήρως σε περίπου 16-18 ώρες. Αλλά εάν συνηθίζετε, να ακούτε πολύ δυνατά μουσική στα ακουστικά τότε, μπορεί να προκληθεί μόνιμη ζημιά.

ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΥΛ

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...