Τι να κάνετε για να μην παγώνουν οι σωλήνες του νερού στο σπίτι

Τι να κάνετε για να μην παγώνουν οι σωλήνες του νερού στο σπίτι

να μην παγώνουν οι σωλήνες του νερού στο σπίτι

Οι χαμηλές θερμοκρασίες και η κακοκαιρία μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα όχι μόνο στην καθημερινότητά μας εκτός σπιτιού, αλλά και εντός σπιτιού.

Όταν η θερμοκρασία πέφτει πολύ, υπάρχει ενδεχόμενο οι σωλήνες του σπιτιού να παγώσουν και να σπάσουν. Αυτό σημαίνει ότι ένα τέτοιο πρόβλημα συνεπάγεται μια δαπανηρή επισκευή.

Για να προλάβετε το πρόβλημα, -μιας και η πρόγνωση του καιρού μιλά για περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας- μπορείτε να ακολουθήσετε μικρές, χρήσιμες συμβουλές που υπόσχονται αποτέλεσμα. Τα βήματα είναι απλά.

1) Είναι σημαντικό να ελέγξετε αν υπάρχει κάποια διαρροή στις βρύσες του σπιτιού.

2) Η μόνωση των εξωτερικών σωλήνων του σπιτιού κρίνεται απαραίτητη προϋπόθεση για την αποφυγή του προβλήματος.

Στην αγορά μπορείτε να βρείτε αρκετά μονωτικά υλικά. Αυτό το βήμα μπορεί να βοηθήσει πολύ αλλά δεν εγγυάται στο 100% την αποφυγή του προβλήματος.

3) Μια λύση που πάντα βοηθάει είναι να αφήσετε ελάχιστα ανοιχτή μια βρύση (στο ζεστό νερό) σε τακτά χρονικά διαστήματα. Ιδανικά καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας.

4) Καλό θα ήταν να περιορίσετε τις δραστηριότητες που απαιτούν να αυξήσετε την κατανάλωση νερού.

5) Eίναι σημαντικό να ρυθμίσετε το σύστημα θέρμανσης του σπιτιού για να λειτουργεί αυτόματα ακόμα και όταν οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές.

Ακόμα κι όταν απουσιάζετε από το σπίτι, θα πρέπει να αφήνετε το καλοριφέρ να λειτουργεί σε σταθερή θερμοκρασία.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/316220-Ti-na-kanete-gia-na-men-pagonoyn-oi-solenes-toy-neroy-sto-spiti ΚΟΙΝΩΝΙΑΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...