Τον 11χρονο Αμίρ υποδέχθηκε στο Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας

Τον 11χρονο Αμίρ υποδέχθηκε στο Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας

Τσίπρας Αμίρ

Ο πρωθυπουργός χάρισε στον 11χρονο μία ελληνική σημαία

Μία ημέρα μετά από την επίθεση με πέτρες στο σπίτι του στη Δάφνη, ο 11χρονος Αμίρ συναντήθηκε σήμερα Σάββατο με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Τσίπρας χάρισε στον 11χρονο μία ελληνική σημαία.

«Κάποιοι στέρησαν από τον Αμίρ την τιμή να κρατήσει την σημαία μας. Σήμερα του την έδωσα για να θυμάται και να τιμά τις αρχές και τις αξίες μας», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι ο 11χρονος Αφγανός, αν και είχε κληρωθεί να είναι σημαιοφόρος για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, τελικά παρέλασε με την ταμπέλα του σχολείου του.

Χθες Παρασκευή, ο κ. Τσίπρας είχε συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον 11χρονο και τη μητέρα του εκφράζοντάς τους τη συμπαράστασή του, μετά από την επίθεση με πέτρες στο σπίτι τους.

Σε διαδοχικές αναρτήσεις του στο Twitter, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως «ο Αμίρ και κάθε παιδί στη χώρα μας απολαμβάνει το δικαίωμα στην ασφάλεια και την ελληνική παιδεία, χωρίς διακρίσεις».

Τόνισε επίσης ότι ζήτησε από τα υπουργεία Παιδείας και Μεταναστευτικής πολιτικής να αντιμετωπίσουν το θέμα με την δέουσα προσοχή.

Την οικογένεια του Αμίρ επισκέφθηκε το βράδυ της Παρασκευής ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/308296-Ton-11chrono-Amir-ypodechtheke-sto-Maximoy-o-Alexes-Tsipras ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...