Το ΔΝΤ προτείνει για την Ελλάδα «στάση πληρωμών» ως το 2040

Το ΔΝΤ προτείνει για την Ελλάδα «στάση πληρωμών» ως το 2040

Κατηγορία

panteliszagorianitis
Τρίτη 17/05/2016 – 11:03

Το ΔΝΤ προτείνει για την Ελλάδα «στάση πληρωμών» ως το 2040

ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΗΞΗΣ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΩΣ ΤΟ 2080 – ΑΠΟΚΑΛΥΤΠΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ WALL STREET JOURNAL                      

Το ΔΝΤ προτείνει στις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης να σταματήσει η Ελλάδα να πληρώνει τόκους και κεφάλαιο έως το 2040. Παράλληλα, ζητά επέκταση της λήξης των ελληνικών ομολόγων από το 2040 έως το 2080, αλλά και να «κλειδώσει» το επιτόκιο των δανείων από πλευράς Ευρωπαίων στο 1,5% για επόμενα 30-40 χρόνια.

Την πρόταση που παρουσίασε το ΔΝΤ στις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης την προηγούμενη εβδομάδα παρουσιάζει σε σημερινό της δημοσίευμα η Wall Street Journal.

Με τον τρόπο αυτό το ΔΝΤ θεωρεί ότι οι ετήσιες δαπάνες της Ελλάδος για την εξυπηρέτηση του χρέους της δεν θα ξεπερνούν το 15% του ΑΕΠ με βάση και το πιο απαισιόδοξο σενάριο μακροπρόθεσμης οικονομικής προοπτικής που συνέταξαν οι οικονομολόγοι του Ταμείου.

Οι απαιτήσεις του Ταμείου ξεπερνούν κατά πολύ το σημείο μέχρι το οποίο είναι διατεθειμένοι οι Ευρωπαίοι να βοηθήσουν την Ελλάδα να ανακάμψει, αναφέρει το δημοσίευμα και προσθέτει ότι οι χώρες της ευρωζώνης με επικεφαλής τη Γερμανία είναι διστακτικές να κάνουν τέτοιες μεγάλες παραχωρήσεις για τα δάνεια 200 δισ. ευρώ που έχουν χορηγήσει στην Ελλάδα.

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...