Το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιεί μεθόδους αντισύλληψης για τις “σεξουαλικές σκλάβες” του

Το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιεί μεθόδους αντισύλληψης για τις "σεξουαλικές σκλάβες" του

Κατηγορία

christos.papad…
Σάββατο 12/03/2016 – 23:39

sklaves-islamiko-kratos

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times

Ποικίλες μεθόδους αντισύλληψης χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος για να διατηρήσει την παροχή σεξουαλικών σκλάβων που διακινεί, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, που επικαλείται μαρτυρίες δεκάδων γυναικών της εθνότητας των Γεζίντι που κατόρθωσαν να αποδράσουν.

Το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιεί «αντισυλληπτικά χάπια ή ενέσιμη προγεστερόνη ή και τις δύο μεθόδους συνδυαστικά» για να αποκλείσει τις εγκυμοσύνες και να διασφαλίσει τη συνέχιση της διακίνησης των γυναικών μεταξύ των μαχητών του.

«Σε τουλάχιστον μία περίπτωση μία γυναίκα εξαναγκάσθηκε σε άμβλωση, ώστε να παραμείνει διαθέσιμη για προσφορά σεξουαλικών υπηρεσιών και άλλες δέχθηκαν πιέσεις για να το κάνουν», αναφέρεται στο δημοσίευμα των New York Times.

Τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους θεωρούν ότι οι Γεζίντι είναι «πιστούς του διαβόλου». Η θρησκευτική πίστη της εθνότητας συνδυάζει στοιχεία του χριστιανισμού, του ζωροαστρισμού και του Ισλάμ.

Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού των Γεζίντι, περί το μισό εκατομμύριο, βρίσκεται εκτοπισμένο σε καταυλισμούς στο αυτόνομο ιρακινό Κουρδιστάν.

Μέχρι τα τέλη του περασμένου έτους, περί τους 5.000 άνδρες και γυναίκες Γεζίντι παρέμεναν αιχμάλωτοι του Ισλαμικού Κράτους από το καλοκαίρι του 2014.

Από αυτούς, περίπου 2.000 κατόρθωσαν να αποδράσουν ή μεταφέρθηκαν κρυφά έξω από το αυτοαποκαλούμενο χαλιφάτο του Ισλαμικού Κράτους.

Ο δόκτωρ Νεζάρ Ισμάτ Ταΐμπ, γυναικολόγος, την μαρτυρία του οποίου επικαλείται η εφημερίδα, από τις 700 γυναίκες Γεζίντι, θύματα βιασμού, που κατέφυγαν σε κλινική του Ιράκ που λειτουργεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, μόνο το 5% είχαν μείνει έγκυοι κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας τους, πολύ μικρό ποσοστό σε σχέση με το αναμενόμενο.

Τα Ηνωμένα Έθνη και οργανώσεις για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν κατηγορήσει το Ισλαμικό Κράτος για συστηματική απαγωγή και βιασμό χιλιάδων γυναικών και κοριτσιών έως και δώδεκα ετών.

Πολλές από αυτές δόθηκαν σε μαχητές ως ανταμοιβή ή πουλήθηκαν ως σεξουαλικές σκλάβες.

Το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει αποκρύψει αυτήν την πρακτική, αντίθετα κομπάζει και έχει συστήσει “υπηρεσία λαφύρων”, για να διαχειρισθεί τη δουλεία.

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...