Το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής για την παραίτηση Κριμιζή: Πότε πρόλαβε να αξιολογήσει και να κρίνει την στρατηγική της χώρας στον τομέα του διαστήματος;

bb

Το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής για την παραίτηση Κριμιζή: Πότε πρόλαβε να αξιολογήσει και να κρίνει την στρατηγική της χώρας στον τομέα του διαστήματος;

Το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ για την παραίτηση Κριμιζή: Πότε πρόλαβε να αξιολογήσει και να κρίνει την στρατηγική της χώρας στον τομέα του διαστήματος;

Μεγάλα ερωτήματα εγείρει η απόφαση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, Καθηγητή Σταμάτιου Κριμιζή, να παραιτηθεί.

Δικαίως, μάλιστα, σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης αναρωτιέται πότε πρόλαβε ο κ. Κριμιζής , εντός τεσσάρων εβδομάδων, να αξιολογήσει και να κρίνει αμετάκλητα την προσπάθεια της χώρας να σχεδιάσει και να υλοποιήσει μία συντονισμένη εθνική στρατηγική στον τομέα του Διαστήματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
 «Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Καθηγητή Σταμάτιο Κριμιζή για τη σύντομη παρουσία του στο Διοικητικό Συμβούλιο του νεοϊδρυθέντος Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού.
Προκαλεί, βεβαίως, έκπληξη η ταχύτητα με την οποία πρόλαβε, εντός τεσσάρων εβδομάδων, να αξιολογήσει και να κρίνει αμετάκλητα την προσπάθεια της χώρας να σχεδιάσει και να υλοποιήσει μία συντονισμένη εθνική στρατηγική στον τομέα του Διαστήματος.
Η πρωτοβουλία που ανέλαβε το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης συνεχίζεται. Καθένας κρίνεται από τις επιλογές του.

Η επιτυχία μιας προσπάθειας που στηρίζεται -ήδη από την εξαγγελία της- από πλήθος ερευνητών και εργαζομένων σε εξειδικευμένες ελληνικές εταιρείες δεν μπορεί να εξαρτάται από πρόσωπα.

Ανακοινώνεται ότι νέος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού αναλαμβάνει ο Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαϊκών Δορυφορικών Οργανισμών, Χριστόδουλος Πρωτοπαππάς, ενώ στο Συμβούλιο του Οργανισμού θα μετέχει πλέον και ο Μηχανικός-Αεροναυπηγός και τέως Τεχνικός Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA), Κωνσταντίνος Σταυρινίδης».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κριμιζής υπέβαλε την παραίτηση του υποστηρίζοντας ότι «Προσπάθησα να κάνω το καλύτερο δυνατόν, αξιοποιώντας τους καλύτερους. Δυστυχώς η προσπάθεια δεν ευοδώθηκε.»

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/329765-To-YPOYRGEIO-PSEPHIAKES-POLITIKES-gia-ten-paraitese-Krimize-Pote-prolabe-na-axiologesei-kai-na-krinei-ten-strategike-tes-choras-ston-tomea-toy-diastematos ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...