Το απίστευτο μαγειρικό κόλπο για να γίνει το χταπόδι σας μαλακό και ζουμερό

Το απίστευτο μαγειρικό κόλπο για να γίνει το χταπόδι σας μαλακό και ζουμερό

Το χταπόδι είναι ένας μεζές, τον οποίο έχουμε συνδυάσει τόσο με τα ελληνικά καλοκαίρια, όσο και με την νηστεία της σαρακοστής! Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το μαγειρέψει κανείς. Το ψητό χταπόδι μάλιστα έχει τόσο χαρακτηριστική μυρωδιά, που σε τραβάει… από τη μύτη.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι ενώ στις ψαροταβέρνες και στα εστιατόρια το απολαμβάνουμε μαλακό και ζουμερό, στη δική μας κουζίνα, βγαίνει σκληρό και μαστιχωτό, αναφέρει το Bovary.

Τελικά πώς μπορούμε να μαγειρέψουμε χταπόδι μαλακό και ζουμερό;

Υπάρχουν δύο τρόποι! Σύμφωνα με τον πρώτο, θα πρέπει να ακολουθήσετε την τεχνική των ψαράδων. Να το πετάξετε στα βράχια, να το χτυπήσετε να το τρίψετε κυκλικά, αμέσως μόλις βγει από το νερό. Με τον τρόπο αυτό θα καταφέρετε να μαλακώσουν οι ιστοί του.

Και υπάρχει και ένας δεύτερος, πολύ πιο απλός, αλλά λίγο χρονοβόρος τρόπος. Να το βάλετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον δεκαπέντε μέρες πριν το μαγειρέψετε.

Στην περίπτωση που το αγοράσετε φρέσκο. Βάλτε το στην κατάψυξη για δύο εβδομάδες. Αν το αγοράσετε κατεψυγμένο, το αποψύχετε και το μαγειρεύετε αμέσως.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/325977-To-apisteyto-mageiriko-kolpo-gia-na-ginei-to-chtapodi-sas-malako-kai-zoymero ΚΟΙΝΩΝΙΑΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...