Το παραλήρημα ενός ψευδοπατριάρχη για τον Πούτιν

Το παραλήρημα ενός ψευδοπατριάρχη για τον Πούτιν
Ο ορθόδοξος πατριάρχης του Κιέβου Φιλάρετος εξέφρασε έναν ασυνάρτητο και χωρίς νόημα λόγο, με τον πιο κακεντρεχή τρόπο για τον Ρώσο ηγέτη Βλαντίμιρ Πούτιν, επιρρίπτοντας του ευθύνες  για τον πόλεμο στην Ουκρανία.
“Ο Βλαντίμιρ Πούτιν βρίσκεται υπό την επήρεια του Σατανά κι αντιμετωπίζει την αιώνια καταδίκη αν δεν μετανοήσει”, είπε επιρρίπτοντας ευθύνες στον Ρώσο ηγέτη για τον πόλεμο στην Ουκρανία. 
«Με μεγάλη μου θλίψη πρέπει να πω τώρα δημοσίως ότι ανάμεσα στους ηγέτες του κόσμου…έχει εμφανιστεί ένας νέος Κάιν, όχι λόγω του ονόματός του, αλλά λόγω των πράξεών του», είπε ο Φιλάρετος επικαλούμενος τον βιβλικό χαρακτήρα που σκότωσε τον αδελφό του Άβελ.

Η ανακοίνωσή του τιτλοφορείται «Νέος Κάιν» και δόθηκε στη δημοσιότητα κατά την σημερινή πρώτη ημέρα της εκεχειρίας ανάμεσα στις ουκρανικές δυνάμεις και τους φιλορώσους αυτονομιστές.

«Αυτός ο ηγέτης ψεύδεται με κυνικό τρόπο όταν λέει ότι η χώρα του δεν είναι μέρος της σύγκρουσης στην Ουκρανία, παρότι έκανε τα πάντα για να υποδαυλίσει και να συντηρήσει τη σύγκρουση», πρόσθεσε ο πατριάρχης.

Όπως ανέφερε, ο Πούτιν «αυτοαποκαλείται αδελφός του ουκρανικού λαού, αλλά στην ουσία και σύμφωνα με τις ενέργειές του, έχει γίνει ο νέος Κάιν προκαλώντας αιματοχυσία στους αδελφούς του και εμπλέκοντας όλο τον κόσμο με ψέματα.

Η «Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία» (πατριαρχείο Κίεβου) αποσπάστηκε το 1992 από το ρωσικό πατριαρχείο, ύστερα από τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης και την κήρυξη της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας.

ΔΙΕΘΝΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...