«Το πιο σύγχρονο τεχνολογικό πάρκο της Ευρώπης στον Πειραιά»

«Το πιο σύγχρονο τεχνολογικό πάρκο της Ευρώπης στον Πειραιά»
Ειδική αναφορά στο σημαίνοντα ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο Πειραιάς στην επόμενη πενταετία στον τομέα της τεχνολογίας, έκανε ο Αντιδήμαρχος Νέων Τεχνολογιών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Πειραιά Σαράντος Ευσταθόπουλος.
Σε συνάντηση που είχε ο Σαράντος Ευσταθόπουλος με επιστήμονες και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των νέων τεχνολογιών, αναφέρθηκε στο όραμα της Δημοτικής Αρχής Μιχαλολιάκου, που στόχο έχει τη μετατροπή του Πειραιά σε τεχνολογικό κέντρο της Ευρώπης αλλά και ολόκληρου του κόσμου.

Κάτι που όπως ο ίδιος ανέφερε, θα υλοποιηθεί στην πενταετία 2014-2019, μέσω συγκεκριμένων δράσεων και συμμετοχής επιστημόνων, επιχειρηματιών και φορέων που γνωρίζουν τις τεχνολογικές εξελίξεις παγκοσμίως, αλλά κυρίως που αγαπούν τον Πειραιά!

Ο Σαράντος Ευσταθόπουλος τόνισε ότι ο στόχος θα επιτευχθεί με τη δημιουργία του πιο προηγμένου τεχνολογικού πάρκου στον Πειραιά, που θα ”στεγάσει” μερικές από τις πιο καινοτόμες τεχνολογικές προτάσεις παγκοσμίως.

Αναφερόμενος στο φυσικό χώρο που θα απαιτηθεί για τη στέγαση του τεχνολογικού πάρκου, ο Αντιδήμαρχος Νέων Τεχνολογιών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης τόνισε με νόημα ότι ”δε θα υπήρχε πιο ιδανικός χώρος από τον επιβλητικό Πύργο στο λιμάνι του Πειραιά”!

Κλείνοντας, ο Σαράντος Ευσταθόπουλος είπε ότι ”το όραμα πάντα αρχικά φαντάζει ανέφικτο… η δουλειά η δική μας όμως είναι με συγκεκριμένους στόχους και συγκεκριμένα βήματα, να κάνουμε το ανέφικτο εφικτό.

Αν δε δούμε τη μεγάλη εικόνα του Πειραιά που ονειρευόμαστε, θα είμαστε μια ζωή καταδικασμένοι να ζούμε στη σκιά των Αθηνών και των υπόλοιπων ιστορικών και μη πόλεων της Ευρώπης. Και αυτή η μεγάλη εικόνα προϋποθέτει την τεχνολογική αναγέννηση του Πειραιά!”

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...