Το πρώτο 10ημερο του Ιουνίου απολογείται ο Γ. Παπακωνσταντίνου

Το πρώτο 10ημερο του Ιουνίου απολογείται ο Γ. Παπακωνσταντίνου
Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου απολογείται ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου για την περιβόητη υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ από την οποία ως δια… μαγείας “εξαφανίστηκαν” τα ονόματα των συγγενικών του προσώπων με καταθέσεις ύψους 1,2 εκατ. ευρώ.
Ο πρώην “τσάρος” της Οικονομίας κατηγορείται για δύο κακουργήματα (απιστία στην υπηρεσία και νόθευση εγγράφου) και ένα πλημμέλημα (παράβαση καθήκοντος) ενώ η εξαδέλφη του Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγός της Συμέων Σικιαρίδης και ο Ανδρέας Ρωσσώνης ως συμμέτοχοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αρεοπαγίτης- ειδικός ανακριτής Ιωσήφ Τσαλαγανίδης που εξετάζει την υπόθεση κάλεσε κάτω από άκρα μυστικότητα πέντε μάρτυρες, που προέρχονται και από το ΣΔΟΕ, προκειμένου να διασταυρώσει συγκεκριμένα στοιχεία που συνδέονται με τις αξιόποινες πράξεις και πλέον είναι έτοιμος να λάβει τις απολογίες των κατηγορουμένων.

Μετά την απολογία των κατηγορουμένων θα ακολουθήσει η έκδοση βουλεύματος από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο με το οποίο θα αποφαίνεται εάν τελικά ο Γ. Παπακωνσταντίνου θα παραπεμφθεί ή όχι Ειδικό Δικαστήριο.

Στο μεταξύ στην τακτική Δικαιοσύνη παραμένει το σκέλος της δικογραφίας που αφορά στον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Διώτη, που έχει εμπλακεί στην υπόθεση λόγω των πολλαπλών αναπαραγωγών usb που έκανε με το περιεχόμενο της λίστας Λαγκάρντ καθώς και του επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Καπελέρη για τη μη αξιοποίησή της. Αμφότεροι θα κληθούν οποίοι με τη σειρά τους να δώσουν εξηγήσεις στον ανακριτή για θέματα διαφθοράς Χρήστο Παπακώστας, ο οποίος διενεργεί τη σχετική έρευνα.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...